4. juni 2020
Eleverne fra 6. til 9. klasse på Høng Skole vendte mandag tilbage til skolebænken. Forløbet har været godt. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Eleverne fra 6. til 9. klasse på Høng Skole vendte mandag tilbage til skolebænken. Forløbet har været godt. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afstandskrav kan ikke altid holdes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afstandskrav kan ikke altid holdes

Børn- og ungedirektør Michael Gravesen: - Jeg er stolt over vores ansvarsfulde medarbejdere og ledere, som igennem dette turbulente skoleår fortsat har haft fokus på at skabe de bedst mulige rammer for eleverne.

Kalundborg - 22. maj 2020 kl. 10:49
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom folkeskolerne tager alle de forholdsregler, der er anvist i Sundhedsstyrelsens retningslinier, så har Børne og Undervisningsministeriet præciseret, at der vil være situationer, hvor anbefalingen om en meters afstand ikke altid kan efterleves.

Det kan for eksempel være ved praktiske fag, børn der skal trøstes, udeleg og i frikvarterer.

Det siger Børne- og ungedirektør i Kalundborg Kommune, Michael Gravesen, efter, at de ældste elever fra 6. til 10. klasse vendte tilbage til klasselokalerne mandag i et meget tilfredsstillende forløb.

- Som de fleste sikkert har noteret i medierne, har Sundhedsstyrelsen ændret deres generelle retningslinier, så der ikke længere er arealkrav i klasseværelserne. Til gengæld skal der i de fleste situationer være enmeters afstand fra næsetip til næsetip. Derfor vil mange elever i Kalundborg Kommune nok opleve, at den nye skolestart fortsat er i elevernes klasselokaler og udearealer, siger Michael Gravesen og tilføjer:

- Enkelte folkeskoler har suppleret med eksempelvis at låne lokaler i den nærliggende kommunale hal til forskellige aktiviteter.

Det igangværende skoleår har i den grad været præget af forandrede vilkår for elever og lærere. Folkeskolerne havde første skoledag 12. august 2019. På grund af Corona/Covid19 blev alle elever hjemsendt 16. marts. I forbindelse med genåbningsfase 1 var der igen skolestart for 0.-5 klasse torsdag 16. april i Kalundborg Kommune.

- Nu har vi heldigvis også iværksat skolestart for 6.-9. klasse i forbindelse med genåbningsfase 2. Det har været en meget anderledes oplevelse for både elever, forældre, lærere, pædagoger og ledere at være en del af et nedlukket Danmark og samtidig finde en vej tilbage til en normal skoledag, hvor alle lige skal finde deres ben at stå på igen.

- Helt generelt møder eleverne som udgangspunkt til deres almindelige tider på deres lokale folkeskole. Der kan selvfølgelig være nogle lokale justeringer og hensyn. Tilsvarende kører skolebusserne som udgangspunkt til almindelige tider, siger Michael Gravesen.

- Som direktør for børn- og ungeområdet i Kalundborg Kommune må jeg bare sige, at jeg er stolt over vores mange ansvarsfulde medarbejdere og ledere, som igennem dette turbulente skoleår fortsat har haft fokus på at skabe de bedst mulige rammer for eleverne. Både med fjernundervisning, nødpasning, opsøgende indsatser og tre gange skolestart.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk