22. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afgørelse om brojob i marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afgørelse om brojob i marts
Kalundborg - 22. januar 2014 kl. 14:00
Af Ulrik Reimann

Kalundborg: Kalundborg Havn var vinder i spillet om bro-arbejdspladser til Storebæltsforbindelsen - og taber i spillet om jobbene i forbindelse med Femern-forbindelsen. Nu gælder det op mod 600 nye arbejdspladser i forbindelse med en ny Storstrømsbro, og Kalundborg Havn er en af de 10 havne, der er med i kampen om at blive valgt.

arrow Læs også: 15 lokale firmaer melder sig klar til Femern

- Det seneste, jeg har hørt, er at afgørelsen falder i slutningen af februar eller i starten af marts, siger Kalundborgs havnedirektør, Bent Rasmussen, som siger, at man fra lokalt hold har lagt en del kræfter i Kalundborgs projekt for løsning af den store og krævende opgave med produktion af broelementerne - kasser, der til sin tid skal sejles ud og sænkes.

Projektleder Ulrik Larsen, Vejdirektoratet, bekræfter havnedirektørens tidsmæssige bud på en afgørelse:

- Jeg forventer, at vi melder noget ud i februar, men det kan godt trække ud til marts med den endelige afgørelse. Lige nu ser vi på, om afgørelsen skal træffes af direktoratet eller hovedrådgiveren (som er Cowi, red.). Vi vil melde vores strategi ud snart, siger Ulrik Larsen.

Selve produktionsmetoden er ikke besluttet endnu, og det vil den blive i samarbejde med hovedentreprenøren, der vælges i 2015.

Vejdirektoratet har nu afsluttet sin møderække med alle 10 havne, der har budt ind på opgaven, der ventes at udløse op mod 600 job, og projektleder Ulrik Larsen betegner samtlige som fuldt kvalificerede. Om Kalundborg siger han, at det er en stor og professionel havn, der viste sig egnet til en tilsvarende opgave med Storebæltsforbindelsen. Desuden har Kalundborg plangrundlaget - en vvm - klar for det store areal, der kan bruges, nævner han. Det allerede godkendte areal er på Ny Vesthavn-området vest for Asnæsværket.

De 10 havne, der ønsker at blive produktionshavn for Storstrømsbroen er: Orehoved, Vordingborg Vesthavn, Nakskov, Stigsnæs, Nyborg, Odense, Bandholm, Randers, Spodsbjerg og Kalundborg.

arrow Femernbro tæt på Kalundborg
14. maj 2011 kl. 15:08 Opdateret: kl. 09:54
arrow Femern-tunnel tæt på Kalundborg
14. maj 2011 kl. 07:02 Opdateret: kl. 19:59
arrow Kamp om Femernarbejdspladser
24. november 2010 kl. 14:16 Opdateret: kl. 08:05
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk