11. december 2017
Katte strejfer, som det passer dem, men det er det ikke alle, der er vilde med. Foto: Allan Nørregaard
Katte strejfer, som det passer dem, men det er det ikke alle, der er vilde med. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advarsel: Naboen sætter kattefælder op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarsel: Naboen sætter kattefælder op
Kalundborg - 20. april 2017 kl. 14:16
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Groft sagt kan man dele mennesker op i to grupper. Dem, der elsker katte, og dem, der ikke kan fordrage dem. Det kan man snakke med om i Gørlev, hvor kattene og deres færden er blevet et stort debatemne de seneste dage.

arrow Læs også: Dyrlægens råd: Katte kan få blærebetændelse af stress

En mandlig beboer i Gørlev advarede sine naboer om, at han agter at sætte fælder op for omstrejfende katte, som han derefter vil aflevere til dyrlægen.

Anne Ørum var en af naboerne, som fik advarslen, som hun efterfølgende delte på Facebook.

- Jeg ejer selv to katte og ved, at det ikke er nemt at fortælle dem, hvor de skal gå hen. Så hvis din kat ikke er tatoveret eller chippet, vil det være en god ide at få det gjort, skriver Anne Ørum.

Advarslen gav hurtig anledning til debat. Mange undrede sig over mandens beslutning og var bekymrede for deres eller venners katte.

- Kors, hvor er jeg glad for, at min nabo kun synes, det er hyggeligt med besøg af min kat. Det er kattens natur at gå sine egne veje, skriver Katrine Haslebo.

Der er dog også flere kommentarer, der viser forståelse for mandens beslutning samt undren over, at katteejerne ikke selv tager mere ansvar for deres dyr.

- Hvorfor laver katteejere dog ikke en kattegård, så er man ude over dette problem. Det må da også være betryggende at have sine husdyr hos sig selv, så de ikke bliver væk eller kørt ned, skriver Anni Truelsen.

Ifølge dansk lovgivning må man gerne indfange en omstrejfende kat på sin ejendom. Betingelsen er, at man snarest muligt og senest inden for de efterfølgende 24 timer underretter ejeren af katten om det.

Ifølge dansk lovgivning har ejeren af et husdyr pligt til at holde sine dyr på egen grund. Hvis husdyrene alligevel færdes frit og er til væsentlig gene for naboerne, kan ejeren straffes med bøde. Det er samtidig tilladt at fjerne et dyr, der strejfer rundt på en grund, på en hensigtsmæssig måde - det vil sige, at dyret ikke må opleve unødvendig smerte eller lidelse.

arrow Dyrlægens råd: Flere fynske hunde ramt af parvovirus
05. december 2016 kl. 06:12 Opdateret: kl. 10:54
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk