26. marts 2019
De kommende bioanalytikerstuderende kan se frem til med stor sandsynlighed at læse hele den tre og et halvt år lange uddannelse i Kalundborg. PR Foto
De kommende bioanalytikerstuderende kan se frem til med stor sandsynlighed at læse hele den tre og et halvt år lange uddannelse i Kalundborg. PR Foto
Foto: Rico Feldfoss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Absalon: Hele bioanalytikeruddannelsen skal kunne tages i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Absalon: Hele bioanalytikeruddannelsen skal kunne tages i Kalundborg
Kalundborg - 23. juni 2018 kl. 07:16
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Professions­højskolen Absalon, der udbyder den kommende bioanalytikeruddannelse, har p.t. kun tilladelse til, at at udbyde halvdelen af uddannelsen i Kalundborg.

Men til september vil man søge om tilladelse til, at hele uddannelsen kan tages i Kalundborg, så de studerende slipper for en lang pendlertur til Næstved.

Det fortæller Dorthe Kjær Pedersen, Centerchef for Engineering og Science ved Professionshøjskolen Absalon.

- Man kan søge fra september, og det vil vi gøre. Vi har også en klar forvetning om, at der vil være velvilje til det på grund af de politiske signaler omkring udflytning af uddannelser og arbejdspladser, siger hun.

De første bioanalytikere vil efter sommerferien modtage undervisning i en såkaldt uddannelsesstation. Ifølge reglerne betyder det, at halvdelen af den teoretiske del af uddannelsen kan læses i Kalundborg, mens resten skal læses på Absalons campus i Næstved.

- Det gik stærkt i januar, da udflytningen af uddannelser pludselig blev højaktuel. Det, vi kunne nå på den tid, vi havde, var at oprette en uddannelsesstation. Men det er ikke en holdbar løsning, siger Dorthe Kjær Pedersen.

Kommer den politiske tilladelse som ventet i hus, vil de ­bioanalytikerstuderende, der starter efter sommerferien, kunne tage hele deres uddannelse i Kalundborg. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der håndterer ansøgningen, og Dorthe Kjær Pedersen forventer svar omkring december.

Professionshøjskolen Absalon er desuden netop blevet godkendt til at udvide antallet af studiepladser på sin bioanalytikeruddannelse, hvilket officielt muliggør den nye gren af uddannelsen i Kalundborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk