2. august 2021
Kalundborg Kommune mangler personale på ældre- og sundhedsområdet. I øjeblikket er omkring 50 stillinger ubesatte. Foto: Per Christensen
Kalundborg Kommune mangler personale på ældre- og sundhedsområdet. I øjeblikket er omkring 50 stillinger ubesatte. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældreplejen hårdt presset: Så mange stillinger er ubesatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ældreplejen hårdt presset: Så mange stillinger er ubesatte
Kalundborg - 22. juli 2021 kl. 12:31
Af Thomas Rye

Kalundborg Kommune har i øjeblikket 50 vakante stillinger på ældre- og sundhedsområdet. Situationen er uacceptabel mener politikere, men det har vist sig svært at få besat de nye stillinger.

Kalundborg Kommune mangler medarbejdere i ældre- og sundhedsplejen, og selvom området er højt prioriteret politisk, og der allerede er sat flere initiativer i gang, som skal afhjælpe problemet, så tyder intet på, at en løsning står lige for døren.

- I øjeblikket har vi omkring 50 vakante stillinger på området. De opgaver, som de medarbejdere skulle have løst, er ikke bare nogen, som vi kan lade ligge, men det betyder, at de tilbageværende medarbejdere må løbe tilsvarende stærkere.

- Det er en uacceptabel situation, mener formand for ældre- og sundhedsudvalget Peter Jacobsen (DF).

Situationen forværres af, at det ikke bare er et lokalt problem i Kalundborg Kommune, men en del af en landsdækkende tendens, hvor der er en generel mangel på medarbejdere indenfor ældre- og sundhedsområdet.

- Det er en problemstilling, som vi har været opmærksomme på i nogen tid. Vi prioriterer området højt, men konkurrencen fra andre kommuner om medarbejderne gør det svært at finde en enkel løsning.

- Vi har allerede sat flere initiativer i gang, og flere kommer efter sommerferien, siger næstformand i ældre- og sundhedsudvalget Lars Kuhre Mortensen (S).

Situationen er dertil yderligere forværret i sommerferieperioden, hvor det har været svært at finde ferieafløsere til området.

Endelig forstærkes tendensen også af, at kommunen i øjeblikket skal konkurrere om medarbejdere med coronatestcentrene, der tilbyder høje lønninger, som kommunen har svært ved at hamle op med.

Ældre- og sundhedsområdet i Kalundborg Kommune beskæftiger omkring 900 medarbejdere.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk