13. december 2017
Torsdag eftermiddag fejrede man på Årby Skole at det var præcis 60 år siden at skolen blev indviet. Samme dag indviede man også officielt at skolens lokaler nyrenoverede lokaler nu er helt fri for det sundhedsskadlige  byggemateriale PCB. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Torsdag eftermiddag fejrede man på Årby Skole at det var præcis 60 år siden at skolen blev indviet. Samme dag indviede man også officielt at skolens lokaler nyrenoverede lokaler nu er helt fri for det sundhedsskadlige byggemateriale PCB. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årby Skole: 60 år og i fantastisk form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årby Skole: 60 år og i fantastisk form
Kalundborg - 28. september 2017 kl. 17:15
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årby Skole var torsdag eftermiddag klar til fest. Den røde løber var rullet ud, eleverne var trukket i festtøjet og Dannebrog strøget til tops. Det var nemlig præcis 60 år siden at Årby Skole var blevet grundlagt, og det skulle naturligvis fejres.

Årby Skole opstod som en sammenlægning af fire små distriktsskoler.

- En stor flot kommuneskole blev bygget på en central plet overfor forsamlingshuset og sportspladsen. Pressen skrev, at det var skolen med Danmarks smukkeste udsigt, sagde skoleleder Per Halkjær i sin tale.

Den nye skole fik dog snart vokseværk. Godt ti år efter skolen var blevet indviet fik den næsten sit areal fordoblet.

- Elevtallet voksede meget stærkt i de år på grund af industrialiseringen i Kalundborg. I en periode i halvfjerdserne var Årby Skole kommunens tredje største, fortsatte Per Halkjær.

Denne udvidelse gav mange år senere Årby Skole store problemer. I 2015 blev det opdaget, at udvidelsen var forurenet med det sundhedsskadelige byggemateriale PCB.

- Derfor valgte vi at lukke den del af skolen som var opført i 1968. Flere tvivlede på skolens fremtid, men heldigvis fandt Kalundborg Kommune de nødvendige midler til en renovering af skolens lokaler, sagde Per Halkjær.

De nyrenoverede lokaler blev torsdag også officielt indviet og vist frem for offentligheden, og borgmester Martin Damm var inviteret med til jubilæumsfesten for at stå for den officielle idnvielse af de nye lokaler.

- Dengang Årby Skole blev indviet, der var det normalt, at man var gammel og nedslidt når man fyldte 60 år. Sådan er det heldigvis ikke i dag. På det tidspunkt er livet kun lige begyndt, og man har stadig de bedste år for sig. Lad os håbe det også gælder for Årby Skole, sagde borgmesteren, inden han officielt indviede Årby Skoles nye lokaler ved at klippe den røde snor over.

Derefter kunne gæsterne gå på opdagelse i de nye skolebygninger, mens var der aktiviteter for børnene over hele skolen.

Særligt populære var et par brandbiler fra Vestsjællands Brandvæsen, som sprøjtede en tyk hvid dyne af skum ud bag skolen, som børnene begejstrede hoppede rundt og legede i.

Årby Skole havde også allieret sig med den tidligere Melodi Grand Prix vinder Kølig Kaj alias Thomas Lægård, der godt nok ikke spillede musik, men som til gengæld dekorerede en af skolens vægge med graffitti.

Musikken var det lokale band Move Out til gengæld leveringsdygtig i. Bandet spillede op til asfaltbal i skolegården til begejstring for små som store, inden børnene tog deres forældre i hånden så de kunne komme hjem og være friske til næste skoledag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk