15. oktober 2019
22-årige Camilla Hansen inviterede indenfor i sit nye hjem i Høng. Siden hun flyttede ind i sidste uge er der gået meget tid med at pakke ud og sætte ting op, så det er dejligt, der er ved at være ro på, fortæller hun.
gallery icon

Se billedserie

22-årige Camilla Hansen inviterede indenfor i sit nye hjem i Høng. Siden hun flyttede ind i sidste uge er der gået meget tid med at pakke ud og sætte ting op, så det er dejligt, der er ved at være ro på, fortæller hun.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning i nye flotte rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning i nye flotte rammer
Kalundborg - 29. november 2018 kl. 16:47
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom vejret bød på regn og rusk, så var det ikke til at mærke på stemningen hos Fonden Det Private Botilbud, der torsdag indviede en helt ny afdeling med syv nye lejligheder til voksne udviklingshæmmede mellem 19 og 32 år i Østerhaven i Høng - lige over for Café Liv, hvor de fleste af de nye beboere arbejder til daglig.

- Så kom dagen, som vi har talt om og set frem mod i over to år. Vi har ventet længe, og det gør glæden og stoltheden over nu at kunne tage stedet i brug endnu større. Det er fantastisk at se glæden hos de unge mennesker, som nu har fået et hjem her. Jeg er meget glad og også en lille smule rørt, må jeg indrømme, lød det fra fondens leder Allan Jensen, der holdt åbningstalen foran familierne til beboerne, personalet og samarbejdspartnerne.

Hver af de syv nye lejligheder er på 54 kvadratmeter og indeholder opholdsstue, køkken, soveværelse og badeværelse.

Lejlighederne er lavet handicapvenligt, så der blandt andet er større døre, ligesom der er tænkt meget over ting som indeklima og lysindfald for at skabe de bedste forudsætninger for en god hverdag.

Derudover er der et fælles opholdsareal, og når vejret er til det, bliver udendørsarealerne piftet op med bålhytte og shelters.

De nye rammer markerer samtidig et helt nyt kapitel for beboerne, idet de tidligere kun har været vant til at have et enkelt værelse. Nu har de en hel to-værelses lejlighed at boltre sig i.

At de nye beboere nu er klar til at få mere plads og få deres egen lejlighed, ser Allan Jensen også som et tegn på, at de har nået næste trin i deres udvikling.

- Når de flytter ind her, betyder det også, at de får et tilhørsforhold til det sted, de bor, og det er vigtigt. Det giver en masse motivation til at fortsætte den udvikling, man er i gang med. At man får sin egen lejlighed er også ensbetydende med, at man føler sig mere ligeværdig med andre mennesker. Derfor har det også været vigtigt for os, at beboerne selv har været med i hele processen, så det føles som vores hjem, siger Allan Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk