26. juni 2019
Interessen for at bese de nye boliger i Tjørnens Kvarter var ganske overvældende. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Interessen for at bese de nye boliger i Tjørnens Kvarter var ganske overvældende. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 69 på venteliste endnu før boliger er færdige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

69 på venteliste endnu før boliger er færdige
Kalundborg - 05. februar 2019 kl. 08:27
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gravemaskiner og andre mekaniske kolosser bevæger sig tungt rundt i det vintermudrede landskab, som om nogle uger bliver ramme om beboerne i 27 mindre lejligheder i et nyt boligområde, Tjørnens Kvarter, i det østlige Høng.

Lejerbo Kalundborgs afdeling i Høng er ved at finde lejere til de nye boliger, som efter aftale med Kalundborg Kommune sikrer studerende og borgere med fast arbejde (pendlere) førsteret.

- Og de første ansøgere har fået besked om, at de har fået en bolig, siger forretningsfører Mariane Toft-Dallgaard, Lejerbo.

Flere end 200 kiggede forbi på åbent hus-dagen for at bese de nye lejeboliger, som tages i brug fra 1. marts.

Boligerne er på enten to eller tre værelser. To-værelses boligerne er på 50 eller 51 kvadratmeter, mens tre-værelses er på 67 eller 69 kvadratmeter.

- Der var nok nogle gæster, som havde forventet, at boligerne var større, men der var også mange, som udtrykte begejstring både for omfang og indretning, siger Mariane Toft-Dallgaard.

Kalundborg Kommune, der også bidrager til finansieringen, havde betinget sig retten til at forestå udlejningen af boligerne i Høng. Men nu har kommunen meddelt Lejerbo, at man blot ønsker henvisningsret til fem af de 27 boliger.

- Det hænger sammen med, at kommunen forventede flere nye borgere til Kalundborg, også i lyset af forventningerne om antallet af flygtninge. Det er imidlertid ikke sket, hvorfor kommunen har vurderet, at de ikke har brug for en sådan henvisningsret på alle boligerne, siger forretningsføreren.

Tjørnens Kvarter er det første almene boligbyggeri i Høng i flere år, og det første byggeri af flere etaper i dette område - der kommer også parcelhuse i kvarteret.

Facader og gavle er beklædt med røde teglsten, og ud for dørene i stuer og enkelte værelser er der en mobil solskærm i træ.

Interessen for de nye, mindre lejeboliger er allerede ganske betydelig. Der var 69 aktive ansøgere på boligorganisationens venteliste til Tjørnens kvarter forleden, og det tal er ganske givet vokset.

Interessen for at bo til leje i Kalundborg Kommune er ganske betydelig og hele tiden stigende.

Mariane Toft-Dallgaard siger således, at der i øjeblikket er i alt 624 ansøgere i Høng/Sæby inklusive de 69 omtalte til Tjørnens Kvarter.

Af disse 624 er 331 ansøgere aktive, altså med et reelt aktuelt behov for at få en bolig.

I Kalundborg/Snertinge/Svebølle/Raklev/Røsnæs er der 411 ansøgere til en lejebolig, hvoraf 282 er aktive.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk