26. marts 2019
Den 25. maj i år udbrød der brand i købmandsbutikken City Market i stueetagen af Petersminde i Kalundborg. Torsdag blev en 46-årig mand dømt for at have påsat branden. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
Den 25. maj i år udbrød der brand i købmandsbutikken City Market i stueetagen af Petersminde i Kalundborg. Torsdag blev en 46-årig mand dømt for at have påsat branden. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 46-årig mand udvist af Danmark for påsat brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46-årig mand udvist af Danmark for påsat brand
Opdateret 16. november 2018 kl. 09:49
Kalundborg - 16. november 2018 kl. 07:38
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var den 46-årige Hassan Zivar Rezek som påsatte branden i købmandsbutikken City Market i Petersminde på hjørnet af Slagelsevej og Holbækvej i Kalundborg den 25. maj i år. Det fastslog retten i Holbæk, da den torsdag kendte den 46-årige mand skyldig i brandstiftelse. Det kostede ham en dom på to års ubetinget fængsel samt en udvisning af Danmark i 12 år.

arrow Læs også: Familiefaderen der blev brandstifter

City Market var drevet af Hassan Zivar Rezek og hans familie, og det var den 46-årige mand som skulle lukke butikken den aften hvor branden opstod. Hassan Zivar Rezek blev forbrændt i forbindelse med branden, og blev umiddelbart efter kørt på skadestuen i Holbæk.

Dagen efter branden blev han anholdt af politiet mistænkt for selv at have påsat branden, og han har siddet avretægtsfængslet lige siden.

Hassan Zivar Rezek blev dømt for brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder, da City Market lå i stueetagen af en beboelsesejendom, og den påsatte brand derfor efter byrettens opfattelse udsatte ejendommens beboere for livsfare.

Han var også tiltalt for at have forsøgt at begå forsikringssvindel, men det fandt retten ikke bevist, hvorfor den 46-årige blev frikendt for denne del af anklagen.

Et 23-årigt familiemedlem til Hassan Zivar Rezek som var medtiltalt i sagen blev frifundet for alle anklagepunkter.

Den 46-årige udbad sig betænkningstid om hvorvidt han ønskede at ankede byrettens afgørelse til Østre Landsret. Anklagemyndigheden har samme mulighed, hvorfor der kan gå op til 14 dage, før det ligger fast om der er sat endeligt punktum i sagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk