18. juni 2019
Arrangørerne bag eventen har planer om, at Biotekmesterskaberne kan blive et flagship for Kalundborg, der også går under betegnelsen Biotekbyen. Foto: Stig Hougesen
Arrangørerne bag eventen har planer om, at Biotekmesterskaberne kan blive et flagship for Kalundborg, der også går under betegnelsen Biotekbyen. Foto: Stig Hougesen
Foto: Stiig Hougesen/Foto: SH Luftfoto / Stiig Houges
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 450 elever er klar til dyst på biotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

450 elever er klar til dyst på biotek
Kalundborg - 17. januar 2019 kl. 05:56
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne tid arbejder elever i 2. og 3.g. på ungdomsuddannelser over hele Sjælland - fra København til Ringsted - fokuseret med cases inden for bioteknologi. De forbereder sig til at skulle deltage i Biotekmesterskaberne, det første nogensinde.

Det er partnerskaberne Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance, der i samarbejde med blandt andet Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, Lundbeck og Professionshøjskolen Absalon står bag Biotekmesterskaberne. Elevernes forberedelser kulminerer ved en storstilet event onsdag den 23. januar klokken 10-14 i Kalundborg Hallerne, hvor eleverne skal dyste om den fornemme titel.

Formålet med eventen er først og fremmest at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder indenfor Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM), herunder bioteknologi, i Produktionsdanmark.

Biotekmesterskaberne er tænkt som et bidrag til løsningen på den nationale mangel på STEM-kompetencer. En udfordring, der kun bliver yderligere forstærket for virksomheder, der har forretningsaktiviteter langt væk fra København og de store uddannelsesbyer i Danmark. Vel at mærke forretningskritiske aktiviteter, hvor tiltrækning af den nødvendige højtspecialiserede arbejdskraft er afgørende.

I Biotekbyen Kalundborg ligger Skandinaviens største biotekproduktion. Her finder man blandt andet verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion og Danmarks største raffinaderi. Virksomhederne i byen inkluderer Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Ørsted og Unibio. Tæt på Biotekbyen, i nabokommunen Odsherred, ligger Lundbeck med en stor kemisk produktion af lægemidler.

Novo Nordisk, der har omkring 3.500 medarbejdere i Kalundborg og producerer 50 procent af verdens insulin på det 1.200.000 m2 store produktionsområde i byen, er medarrangør og sponsor på eventen - og det er der en særlig grund til, fortæller Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg:

- Biotekmesterskaberne er et vigtigt element i forhold til at synliggøre de mange spændende uddannelses-og karrieremuligheder inden for STEM og særligt bioteknologi over for en målgruppe, der snart skal vælge uddannelsesvej. Særligt vil vi med Biotekmesterskaberne gerne gøre opmærksom på mulighederne i Produktionsdanmark, der traditionelt ikke er så eksponeret blandt de unge som for eksempel udviklingsområdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk