16. oktober 2019
Linda Villadsen er til daglig folkeskolelærer, men i efterårsferien tog hun til Leros sammen med kæresten Carsten Larsen for at lave frivilligt arbejde for Leros Solidarity Network.Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Linda Villadsen er til daglig folkeskolelærer, men i efterårsferien tog hun til Leros sammen med kæresten Carsten Larsen for at lave frivilligt arbejde for Leros Solidarity Network.Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 42-årig hjalp bådflygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årig hjalp bådflygtninge
Opdateret 25. oktober 2015 kl. 22:46
Kalundborg - 24. oktober 2015 kl. 08:15
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Linda Villadsen er netop hjemvendt fra den lille græske ø, Leros, hvor hun arbejdede frivilligt i en flygtningelejr sammen med sin kæreste. Hun vil tilbage for at hjælpe igen.

Det skriver Nordvestnyt.
Den 42-årige kvinde kom for nylig hjem fra en uge som frivillig for nyankomne flygtninge på Leros. Hun var af sted med kæresten Carsten Larsen.

Flygtningene, som kommer til Leros, der ligger tæt på Kos og Tyrkiet, ankommer enten fra en militær flygtningelejr på den lille, ubeboede ø Farmakonisi, kommer direkte eller bliver samlet op af kystvagten.

I militærlejren er flygtningene op til to døgn, og der er kun lidt vand. Hvis der er mad, er der ikke nok til alle. Hvis der er mange, er der ikke mulighed for sidde ned eller ligge. Så skal flygtningene stå oprejst hele tiden ifølge Linda Villadsen.

Det var blandt andet syrere, irakere og afghanere, som ankom til flygtningelejren, og det var både mænd, kvinder og børn.

Linda Villadsens vagt som frivillig begyndte klokken 14 og sluttede klokken 19.

Når flygtningene ankom, var de ofte sultne, tørstige, beskidte, og nogle havde dybe sår. Babyer var dehydrerede på grund af manglende mælk fra moderen.

Flygtningene måtte ikke forlade havnepolitiets lejr, før de blev registreret, og for det meste var de et døgn her.

Derefter skulle de være i en teltlejr, som FN havde sat op, hvor de kunne være, indtil de kunne tage færgen videre til Athen.

Siden Linda Villadsen er vendt tilbage til Danmark, er der ankommet mange flere flygtninge til Leros.

- Jeg vil gerne derned igen. Jeg kan ikke holde ud ikke at være der, siger hun.

Planen er hun og kæresten tager til Leros i påsken.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk