22. september 2020
Håndelavets juleudstilling kunne i år markere sit 40. års jubilæum.
gallery icon

Se billedserie

Håndelavets juleudstilling kunne i år markere sit 40. års jubilæum.
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år med håndværk og juleudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år med håndværk og juleudstilling
Opdateret 10. november 2019 kl. 12:05
Kalundborg - 09. november 2019 kl. 20:49
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdagen startede med mousserende vin for de 36 udstillere plus hjælpere, der i weekenden var med til at afholde Håndelavets juleudstilling på Landbrugsskolen Sjælland i Høng. Det var nemlig 40. gang, at udstillingen løb af stablen.

Igennem sin levetid har juleudstillingen boet forskellige steder. Først på Høng Efterskole, senere på Høng Privatskole, siden på Kragerup Gods og de seneste 15 år på Landbrugsskolen, fortæller Inger Andersen, der er den eneste, der har været med i samtlige 40 år. Først som udstiller, og de seneste 28 år som medlem af Håndelavets komité, der arrangerer juleudstillingen.

- Jeg har været utroligt glad for håndværket, for at finde nogle gode udstillere og for at få det hele til at køre, siger Inger Andersen fra sin bod, hvor hun sælger både fade, skåle og vaser i keramik.

Hun er altid gået op i, at det solgte håndværk er af god kvalitet. Derfor er der også venteliste til at få lov til at udstille, fortæller hun.

En af de mange udstillere er Ole Houtved Andersen fra Næstved, der for tredje år i træk deltager med sin kone Gurli Andersen. I år er deres første år som faste udstillere efter to år som gæsteudstillere.

- Som pensionist er det en fornøjelse at komme ud at snakke med folk, siger han ved sin medbragte dekupørsav, hvor folk kan se, hvordan han udskærer de træfigurer, han sælger i sin bod.

På juleudstillingen blev der solgt alt fra smykker, strik, håndlavede knive og patchwork til filt, fotos, julepynt og hæklede tøjdyr.

Udover den faste tradition med at udlodde et par gaver til gæster hver hele time, er i anledning af deres 40 års jubilæum også lagt et gavekort til en værdi af 100 kr på hver 100. entrébillet.

Udstillingen kan besøges lørdag den 9.11 samt søndag den 10.11 fra klokken 10 til 16.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk