20. september 2021
Alle 200 billetter var udsolgt, mens knap 150 mennesker dukkede op, da der lørdag var "gourmetgåtur" imod ensomhed i Kalundborg arrangeret af Værket Røde Kors i samarbejde med den lokale afdeling af Meny og Stark. Foto: Aske Hald Knudstrup
gallery icon

Se billedserie

Alle 200 billetter var udsolgt, mens knap 150 mennesker dukkede op, da der lørdag var "gourmetgåtur" imod ensomhed i Kalundborg arrangeret af Værket Røde Kors i samarbejde med den lokale afdeling af Meny og Stark. Foto: Aske Hald Knudstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 380.000 danskere lider af det: Kalundborg gik tur imod ensomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

380.000 danskere lider af det: Kalundborg gik tur imod ensomhed
Kalundborg - 11. september 2021 kl. 13:01
Af Aske Hald Knudstrup

I sin essens er der et middel, der fungerer bedre end noget andet, hvis man gerne vil overkomme ensomhed: man skal føle, at man hører til. Er del af et fællesskab.

Det var i hvert fald den røde tråd, da knap 150 kalundborgensere lørdag var troppet op ved Meny i Kalundborg for i fællesskab at tage del i en gourmetfyldt gåtur, der skulle sætte fokus på de ensomhedsproblemer, der huserer hos så mange danskere herhjemme.

- Vi har 380.000 danskere, der føler sig ensomme. Det koster samfundet otte milliarder kroner om året. Ensomhed er mere tabubelagt end sygdom, så det er nødvendigt at gøre noget, lød det fra Marie-Louise Gotholdt, chef for den nationale afdeling af Røde Kors.

Det var nemlig Kalundborg-grenen af Røde Kors-initiativet Værket, et voksennetværk imod ensomhed, som var ansvarlig for arrangementet.

Den lokale aktivitetsleder for Værket i Kalundborg, Linda Larsen, havde forsøgt at trække i alle de kontakter, som hun kunne, for at stable gåturen på benene.

- Jeg er virkelig taknemmelig for den opbakning, der er til indsatsen, og det er dejligt med så stort et fremmøde, siger Linda Larsen.

Meny og Stark havde sponseret pavilloner, der både stod på parkeringspladsen og rundt omkring på den 4,5 kilometer lange rute, hvorunder der blev serveret specialiteter fra Menys butik, blandt andet sushi, grillpølser og friskbagt brød.

Ensomhed i mange former

Nogle fremmødte havde trukket i sportsshortsene, andre var nøjedes med deres almindelig fodtøj og et par jeans.

En af deltagerne, Kalundborg Kommunes borgmester, Martin Damm (V), var i den afslappede ende med sin lyseblå kortærmede skjorte. Inden gåturen gik i gang, kom han i sin tale ind på, hvorfor arrangementet og den generelle kamp mod ensomhed er vigtig.

- Skalaen for ensomhed er stor. Man kan være omringet af mennesker og føle sig ensom, ligesom man kan trives så fint helt alene i sit eget selskab. Uanset hvad så har ensomhed en stor betydning for ens liv, og det må vi i samfundet gøre op med, sagde Martin Damm.

Derefter spillede den lokale musiker Kenneth Vester sin sang 'Den anden side af mørkeland', som er skrevet særligt til Værket i Kalundborg.

Rundt på ruten var også skuespillere fra Kalundborg Amatørteater. Det var Linda Larsens måde at skabe en anden slags opmærksomhed for Værket på.

- Folk glemmer det, hvis de bare tager en flyer. Alt det her, gåtur og skuespillere, det hjælper forhåbentlig med at huske det bedre, siger hun.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk