5. august 2020
Det var i et kolonihavehus her på Stejlhøj i Kalundborg, at politiet sidste år fandt flere våben gemt under en sofa. Foto: Per Christensen
Det var i et kolonihavehus her på Stejlhøj i Kalundborg, at politiet sidste år fandt flere våben gemt under en sofa. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 29-årig dømt for pumpgun og maskinpistol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29-årig dømt for pumpgun og maskinpistol
Kalundborg - 14. februar 2020 kl. 15:22
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det straffes hårdt at være i besiddelse af ulovlige våben. Det måtte den 29-årige Nikolaj Mark Nygaard sande fredag eftermiddag, da Retten i Holbæk idømte ham en ubetinget fængselsstraf på tre år og ni måneder.

Retten fandt det bevist, at han var indehaveren af tre våben, en maskinpistol, en pumpgun og en riffel med kikkertsigte, som politiet fandt under en ransagning af en kolonihave på Stejlhøj i Kalundborg den 11. juli sidste år.

Samtidig ransagede politiet også en adresse på Holbækvej i Mørkøv, hvor Nikolaj Mark Nygaard dengang havde adresse. Her fandt de skjult i en skorsten 13 haglpatroner og i en skuffe yderligere tre løse patroner.

Under ransagningerne var politiet i telefonisk kontakt med den 29-årige, men efterfølgende valgte han at gå under jorden, hvorfor det først var den 31. oktober, da han ved et tilfælde blev stoppet af en patrulje, at den 29-årige blev varetægtsfængslet.

Anklageskriftet mod den 29-årige var ganske omfattende og bestod af i alt 17 forskellige forhold, der udover våbenbesiddelse, spændte fra færdselsforseelser og besiddelse af euforiserende stoffer til hæleri, grov vold og trusler.

Den 29-årige havde på forhånd erkendt en række overtrædelser af færdselsloven, men havde ellers nægtet sig skyldig i alle forhold.

Retten frifandt ham da også for forholdet om trusler samt et forhold om vold. I et andet forhold om grov vold fandt retten at beviserne kun var til at man kun kunne dømme ham efter den mildere voldsparagraf.

Herefter var det imidlertid slut med de gode nyheder for Nikolaj Mark Nygaard.

Retten fandt den 29-årige skyldig i samtlige af de resterende forhold.

Efter en kort samtale med sin forsvarer, valgte Nikolaj Mark Nygaard på stedet at anke byrettens dom til Østre Landsret.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk