25. juni 2021
En redegørelse fra  integrationsafdelingen på Kalundborg Jobcenter viser at 25 personer har ladet sig repatriere siden 2019. Foto: Per Christensen
En redegørelse fra integrationsafdelingen på Kalundborg Jobcenter viser at 25 personer har ladet sig repatriere siden 2019. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 har søgt om repatriering siden 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 har søgt om repatriering siden 2019
Kalundborg - 14. maj 2021 kl. 18:19
Af Thomas Rye

Siden 2019 har 25 borgere valgt at modtage repatrieringsstøtte og forlade Danmark. Halvdelen af disse er børn.

På Integrationsudvalgets seneste møde modtog udvalget en redegørelse for hvor mange borgere i Kalundborg Kommune som har valgt at modtage repatrieringsstøtte de seneste år. Denne støtte er et tilbud om støtte til personer, der vælger at opgive deres bopæl i Danmark for i stedet at tage ophold i deres hjemland eller et andet tidligere opholdsland.

Af redegørelsen fremgår det, at 25 har benyttet sig af dette tilbud i Kalundborg Kommune siden 2019. 17 i 2019 og 8 i 2020. Indtil nu har ingen valgt at gøre brug af muligheden i 2021. Af de 25 er de 12 voksne mens de 13 er børn.

Årsagerne til at lade sig repatriere er forskellige. En gruppe omfatter personer som er selvforsørgende, men som på grund af en skilsmisse eller mistet ægtefælle ønsker at forlade Danmark. I andre tilfælde er der tale om personer som efter de er gået på pension føler sig ensomme i Danmark.

Andre vælger repatriering på grund af kulturforskelle og udfordringer omkring integration. Typisk er det i disse familier at der er børn.

Den sidste gruppe der er tale om er personer, som har fået deres opholdstilladelse inddraget. Disse personer har også ret til repatriering. I Kalundborg Kommune har der været en enkelt sådan sag.

Hovedparten af de repatrierede borgere i Kalundborg Kommune kommer fra Syrien. Der er dog også borgere fra Bosnien-Hercegovina og Thailand, som repatrieret.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk