25. marts 2019
En 25-årig mand fra Snertinge blev onsdag idømt 2,5 års fængsel for voldtægt ved Retten i Holbæk. Den 25-årige nægtede sig skyldig, og ankede dommen til Østre Landsret på stedet. Foto: Mie Neel
En 25-årig mand fra Snertinge blev onsdag idømt 2,5 års fængsel for voldtægt ved Retten i Holbæk. Den 25-årige nægtede sig skyldig, og ankede dommen til Østre Landsret på stedet. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25-årig dømt for voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årig dømt for voldtægt
Kalundborg - 12. juli 2018 kl. 13:47
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det startede som en uskyldig flirt mellem bekendte, men endte onsdag med at koste en 25-årig mand fra Snertinge en ubetinget dom for voldtægt.

Ifølge anklageskriftet skulle han både have tvunget sit offer til samleje og oralsex, have slået hende i ansigtet, trukket hende i håret og slået hende på kroppen med et lædersjippetov.

Der var tale om det, som i retssproget kaldes en kontaktvoldtægt. Det vil sige en voldtægt, hvor gerningsmanden og offeret på forhånd har mødt hinanden.

Den forurettede kvinde afgav sin vidneforklaring bag lukkede døre, men af de efterfølgende bemærkninger fra dommeren, anklageren og forsvareren fremgik det, at den forurettede og den 25-årige var enige om, at det var startet som et frivilligt samleje.

- Da du begyndte at slå hende i ansigtet og trække hende i håret, blev det imidlertid for voldsomt for hende, og det burde du have forstået, da hun flere gange sagde stop og forsøgte at kravle væk, sagde dommeren i sin begrundelse for rettens afgørelse.

Den 25-årige nægtede sig skyldig. Han forklarede, at han havde været forelsket i forurettede, og at han tændte på sadomasochistisk sex. Han forklarede videre, at kvinden inden samlejet havde indvilliget i at prøve det med ham, og at de havde aftalt et såkaldt safeword, som kvinden skulle bruge, hvis han blev for voldsom. Dette var ifølge den 25-årige foregået per sms, men disse sms-beskeder var efterfølgende blevet slettet, og politiet havde under deres undersøgelser ikke kunnet finde nogen spor efter dem. De manglende sms-beskeder var afgørende for rettens domfældelse, forklarede dommeren, der idømte den 25-årige to et halvt års ubetinget fængsel, samt en erstatning på 20.000 kroner til den forurettede.

Efter domsafsigelsen valgte den 25-årige efter en kort samtale med sin forsvarer at anke dommen til landsretten. På begæring af anklageren blev den 25-årige herefter varetægtsfængslet, indtil han kan begynde at afsone sin fængselsstraf.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk