14. oktober 2019
På bygningen i Skibbrogade 48 står I.O.O.F. Det er forkortelsen af The Independent Order of Odd Fellows. Her holder de tre Odd Fellow Loger til i Kalundborg. Foto: Jørn Nymand
På bygningen i Skibbrogade 48 står I.O.O.F. Det er forkortelsen af The Independent Order of Odd Fellows. Her holder de tre Odd Fellow Loger til i Kalundborg. Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 200 års fejring af Odd Fellow Ordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

200 års fejring af Odd Fellow Ordenen
Opdateret 23. april 2019 kl. 08:15
Kalundborg - 20. april 2019 kl. 10:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På fredag den 26. april er det 200 år siden, Odd Fellow Ordenen blev stiftet i Baltimore i USA. Jubilæumsdagen fejres i Odd Fellow Logerne i Kalundborg fra kl. 15.30-18.

- Vi holder åbent hus i de tre Odd Fellow loger i Kalundborg, hvor vi overrækker donationer til lokale organisationer, oplyser Frank Sørensen, Overmester loge 9, Andreas Holck.

Odd Fellow Ordenen i Kalundborg består af Broderloge nr. 9 Andres Holck, Broderloge nr. 111 De Fem Tårne samt Søterloge nr. 57 Anne Marie.

Ordensbygningen ligger i Skibbrogade 48, og det er her, man kan få et historisk og sjælden indblik i Odd Fellow Ordenen samt se bygningen, som er fra 1902.

- Det bliver også muligt at få en snak med søstre og brødre om ordenen, ligesom man kan høre om mulighederne for optagelse. Og så byder vi på en forfriskning, oplyser Frank Sørensen.

Ordenens navn og dermed betegnelsen for medlemmerne som Odd Fellows bliver i flere leksika oversat til »snurrige eller løjerlige fyre«, men det er næppe hele sandheden. En anden og mere sandsynlig udlægning går på, at Odd betyder særlig og Fellow betyder ven, altså en særlig ven.

- Ordenen kan spore sin oprindelse langt tilbage i tiden, og den ældste historie har vi ganske givet fælles med andre ordener, mener Frank Sørensen.

Den moderne Odd Fellow Orden, man hører til i Danmark, benævnes The Independent Order of Odd Fellows, forkortet til l.O.O.F. den har ca. 96.000 medlemmer i Europa, og heraf tegner de nordiske lande sig for de 87.000 - i Danmark er der ca. 12.500 medlemmer. De er fordelt i 110 broderloger og 94 søsterloger.

- Vi optager både mænd og kvinder på lige fod, men dog i separate loger, og vi holder vores møder i den enkle loge, som ligger i enhver større by i Danmark.

Odd Fellow Ordenen ønsker og forventer af sine medlemmer, at de skal være aktive i to funktioner: at arbejde indad med sig selv, og at arbejde udad for vore medmennesker.

Disse to funktioner skulle gerne stimulere hinanden og komme til udtryk i glæden over at hjælpe andre. Sagt med andre ord: højne den menneskelige karakter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk