17. oktober 2019
Færdiggørelsen af Kalundborg-motorvejen er et af de højest prioriterede projekter i regeringen og Dansk Folkepartis plan. (Arkiv)
Færdiggørelsen af Kalundborg-motorvejen er et af de højest prioriterede projekter i regeringen og Dansk Folkepartis plan. (Arkiv)
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1,8 milliarder kroner til færdiggørelse af Kalundborg-­motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1,8 milliarder kroner til færdiggørelse af Kalundborg-­motorvejen
Kalundborg - 13. marts 2019 kl. 10:52
Af Bjarne Robdrup og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så faldt et af de helt store regionale trafik-ønsker endelig på plads: I 2026 kan Kalundborg glæde sig til at indvi en motorvej, som tre år tidligere etableres fra Knabstrup. Det sidste stykke helt til Kalundborg (Tømmerup-rundkørslen) anlægges over tre år fra 2023 til en samlet pris på 1,8 milliarder kroner.

arrow Læs også: Ring 5 syd: Nogle vil rammes af støj

Lokalt valgte folketingsmedlemmer glæder sig:

- Det er en nyhed, som vi er meget glade for at kunne præsentere, siger Venstres finanspolitiske ordfører, Jacob Jensen, Tølløse, til Nordvestnyt:

- Vi har ventet længe. Men nu er aftalen på plads. Det er en god dag for Nordvestsjælland.

- Infrastrukturpakken, som blev offentliggjort i formiddags, kommer i høj grad vores del af landet til gode, konstaterer Jeppe Jakobsen, Dansk Folkeparti:

- Vejene vil have stor betydning for pendlerne, som ofte ender i køer. Derudover vil det være en hjælp til de virksomheder, der har behov for ordentlig infrastruktur for at kunne vækste, tilføjer Jeppe Jakobsen, der bor ved Mørkøv.

Liberal Alliances Villum Christensen, Slagelse, er også meget tilfreds. Han udtrykker sig således:

- Så er der 1,8 milliarder kroner til motorvejen i 2023. Lidt sent, men bedre sent end aldrig. Og så er det måske tid til at finde champagnen frem ...

Transportordfører for Det Konservative Folkeparti Brigitte Klintskov Jerkel:

- Det er en stor dag. Jeg er så glad for, at vi nu får Kalundborgs sidste forlængelse af motorvejen gennemført, ligesom jeg næsten ikke kan få armene ned over, at vi nu får en motorvej mellem Næstved og Rønnede. Det her er projekter, som i den grad vil give infrastrukturen på Sjælland et kæmpeløft, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Færdiggørelsen af Kalundborg-motorvejen er et af de højest prioriterede projekter i regeringen og Dansk Folkepartis plan.

Jacob Jensen udbygger:
- Det er en kæmpe forløsning for mig personligt, men også for alle andre gode kræfter, der har kæmpet for det her. Det har haft kolo­enorm betydning, at vi politikere på Christiansborg, i Region Sjælland og blandt regionens 17 kommuner har stået sammen og fundet fælles fodslag om at ville prioritere motorvejen før andre projekter, siger han.

At motorvejen til Kalundborg føres til Tømmerup, indebærer på ingen måde, at Røsnæs så også er i spil som ramme om motorvej til en Kattegat-forbindelse:

- Fra Tømmerup kan vi vælge Røsnæs, men vi kan også vælge Asnæs eller en helt tredje løsning. Der er intet, absolut intet, afgjort omkring den linjeføring, siger Jacob Jensen.

Byggeri af motorvej mellem Næstved og Rønnede vil gå i gang i 2024.

arrow Se billederne: Ring 5 til debat ved borgermøde
29. april 2019 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:56
arrow Konstruktiv dialog om Ring 5 Syd til møde
26. april 2019 kl. 17:25 Opdateret: kl. 16:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk