19. januar 2018
Der var angiveligt flere børn, som sov sammen med præst Dan Peschack i præstegården ved Tømmerup Kirke, fortæller vidnet M. som til P1 Dokumentar. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Der var angiveligt flere børn, som sov sammen med præst Dan Peschack i præstegården ved Tømmerup Kirke, fortæller vidnet M. som til P1 Dokumentar. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 108 chok-billeder i pædofilisag fra Tømmerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

108 chok-billeder i pædofilisag fra Tømmerup
Opdateret 19. februar 2017 kl. 18:33
Kalundborg - 19. februar 2017 kl. 08:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

P1 Dokumentar har gennemtrævlet Tømmerup-sagen, chok-sagen om den pædofilisigtede præst Dan Peschack, og har nu sendt alle tre afsnit i serien »Man stoler vel på præsten«. I den tredje og sidste del med undertitlen »Når nettet strammes« fortæller en i dag 22-årig mand om det chok han fik, da politiet i november 2016 indkaldte ham til møde for at vise M. nogle fotos af ham selv.

arrow Læs også: Tømmerupsagen: Politiet kendte til overnatninger i præstegården siden 2011

På de første få billeder, som Midt- og Vestsjællands Politi viste den unge mand M., så man blot en sovende dreng i en seng. M. fik at vide, at der var flere billeder af en helt anden karakter, som han skulle gøre sig klar mentalt til at se på.

De første fotos var markeret med teksten »udklip«, fordi alt andet end den sovende dreng på originalfotoet var skåret væk. Årsagen var sandsynligvis, at politiet ville bruge de beskårede billeder til en sikker identifikation, inden de ucensurerede fotos blev lagt frem for M.

M. fortæller, hvordan det pludselig går op for ham, at han er en del af politiets efterforskning. Og at han faktisk har været udsat for overgreb, han ikke anede noget om!

M. fortæller også, hvordan han ofte sov med præsten i præstens seng i præsteboligen ved Tømmerup Kirke og nævner, at det var der flere børn i konfirmationsalderen, som gjorde.

Ifølge M. købte og serverede præsten alkohol for børnene, og præsteboligen fungerede nærmest som en uofficiel ungdomsklub.

M. forklarer, at han én gang vågnede ved, at præsten stod ved sengen og onanerede, mens M. lå i sengen og lod som om han sov. Det chokerede M., men han gjorde ikke noget ved det, og der skete - tilsyneladende - ikke mere.

Men det gjorde der ifølge de 108 fotos taget over en årrække af M. som Midt- og Vestsjællands Politi angiveligt fandt på en usb-nøgle, som præsten havde.

Billederne viser den sovende M., mens præsten ifølge M. forgriber sig mod ham »på alle tænkelige måder«, og på billederne er M. i alderen fra 11 til 14 år.

M. fortæller, hvordan han samtidig med at være chokeret også blev rasende, fordi den mand, som havde betydet så meget for ham, har misbrugt og svigtet ham så groft.

Det undrer M. selv, hvordan det har været muligt at misbruge ham uden, at han har opdaget noget.

M. forstår ikke, hvordan det har været muligt at tage hans tøj af og misbruge ham uden, at han er vågnet. Men ifølge udtalelserne til P1 Dokumentar husker den i dag 22-årige mand intet af det, han kunne se på de mange fotos, som Midt- og Vestsjællands Politi viste ham i november 2016.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har endnu ikke sat dato på, hvornår man er klar til at gå i retten med den børnesex-sigtede tidligere sognepræst Dan Peschack, som er sigtet for i alt 11 forhold begået mod fem børn - fire drenge og en pige.

arrow Tidligere Tømmerup-præst får 10 års fængsel
15. november 2017 kl. 13:06 Opdateret: kl. 13:10
arrow Forsvarer går efter fire års fængsel
13. november 2017 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:40
arrow Anklager går efter 12 år eller mere mod dømt præst
13. november 2017 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:45
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk