21. juni 2021
Thomas Malthesen Hiorth mener ikke, man kan nøjes med at kigge på kompetencedækningen, for den gemmer på skyggetal. Foto: Søren Kloster Sørensen
Thomas Malthesen Hiorth mener ikke, man kan nøjes med at kigge på kompetencedækningen, for den gemmer på skyggetal. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi bør satse på uddannede lærere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

- Vi bør satse på uddannede lærere
Kalundborg - 06. maj 2021 kl. 12:31
Af Magnus Eg Møller

25,4 procent. Så mange af folkeskolelærerne i Kalundborg Kommune var i 2019 ikke læreruddannede. Det fremgår af en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

arrow Læs også: Kritik må rettes mod borgmesteren

Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), som er formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune, udtalte i den forbindelse tidligere på ugen, at det ikke nødvendigvis skal være en læreruddannet, der varetager undervisningen i folkeskolen, men at det vigtige er, at underviseren har kompetencer indenfor fagområdet.

Han fremhævede Kalundborg Kommunes kompetencedækningsgrad på 85 procent. Det betyder, at 85 procent af de planlagte undervisningstimer er med en linjefagsuddannet lærer eller en med tilsvarende kompetencer, hvilket vurderes af de enkelte skoleledere.

Bør satse på uddannede

Men det er ikke godt nok, at hver fjerde af kommunens lærere ikke har en læreruddannelse. Det mener medlem af Børn- og Familieudvalget for Socialistisk Folkeparti, Thomas Malthesen Hiorth.

- Som udgangspunkt skal vi satse på de uddannede lærere. Der kan være situationer, hvor folk uden læreruddannelse er i stand til at lave god undervisning, og hvis der er en person, som er skidegod til børn, og som har en uddannelse i et eller andet, vedkommende kan undervise i, så er det fint med mig. Det må jeg sige. Men generelt så mener jeg, at det kræver uddannelse at vide, hvordan man håndterer en klasse og laver god undervisning, siger han.

Skal være mere attraktive

Men det er svært at tiltrække lærere til kommunen. Selvom Thomas Malthesen Hiorth ikke vil komme med et konkret mål for, hvor stor en del af lærergruppen, der skal være læreruddannede, skal der flere til - og en løsning kunne være at få en læreruddannelse til kommunen.

- Jeg ved, der bliver arbejdet på det, og hvis vi kunne få en læreruddannelse helt ud til Kalundborg, ville det jo være fantastisk, siger han.

- Derudover skal vi simpelthen bare være mere attraktive, for det kan jeg være i tvivl om, om vi er nu. Lærerne i kommunen underviser meget, og vi har ikke en aftale mellem kommunen og Danmarks Lærerforening om arbejdstid og forberedelsestid. Det ville sende et vigtigt signal udadtil, hvis vi havde det. Og så handler det jo også om, at vi skal være et godt sted at bo.

arrow Læreruddannelsen er vigtig for folkeskolen
10. maj 2021 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:42
arrow Man bli'r så træt
07. maj 2021 kl. 14:11 Opdateret: kl. 14:11
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk