24. juli 2019
Jeppe Sørensen: - Lad os afvente forundersøgelse og VVM for Røsnæs.
gallery icon

Se billedserie

Jeppe Sørensen: - Lad os afvente forundersøgelse og VVM for Røsnæs.
Foto: WWW.NIELSBUSCH.COM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Se Kattegatbro som en mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Se Kattegatbro som en mulighed
Kalundborg - 19. februar 2019 kl. 12:02
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange af de borgere, der siger Nej til Motorvej på Røsnæs, som foreningen kalder sig, er også over en bred kam af den opfattelse, at der slet ikke skal etableres en Kattegat-forbindelse. Men det er Jeppe Sørensen, lokal folketingskandidat for Radikale Venstre, lodret uenig i:

arrow Læs også: S bekymret for lange udsigter til Kalundborg-motorvej

- Kalundborg skal se Kattegatforbindelsen som en mulighed, siger han - og fortsætter:

- Jeg ser muligheder i, at der peges på Kalundborg og Røsnæs som det bedste scenarie for en Kattegatforbindelse. Det er positivt, at der peges på scenariet, og at der nu er afsat 60 millioner kroner til en forundersøgelse. Der peges på Røsnæs-modellen både fordi det er klart den billigste, men det er også den, der giver de største samfundsgevinster, da den forbinder flest mulige mennesker med kortest mulige afstand.

En Kattegatforbindelse via Røsnæs placerer Kalundborg Kommune lige i midten af fremtidens trafikale Danmarkskort. Det vil gøre Kalundborg Kommune til et oplagt sted at placere en virksomhed, når det betyder noget at være tæt på tingene, siger Jeppe Sørensen - og fortsætter:

- Der vil kunne rekrutteres arbejdskraft fra landets tre største byer, hvor alle tænkelige specialister uddannes fra de mange universiteter. Man vil kunne komme af med sine varer til hele landet med direkte adgang til motorvej og tog.

Og tilmed har Kalundborg flere ting unikke ting at byde ind med, som sammen med en Kattegatforbindelse vil gøre kommunen til det oplagte valg for erhvervslivet. Vi har Sjællands eneste dybvandshavn, der ligger direkte ud til Europas vandmotorvej T-ruten, som forbinder Vest og Østeuropa.

Vi har verdens mest udviklede industrielle symbiose, der tilbyder en fantastisk infrastruktur med adgang til billige ressourcer. De billige ressourcer kommer, fordi vi kan samarbejde i Kalundborg. Det kan komme mange flere til gode i fremtidens grønne Danmark, hvis Danmark får en Kattegat forbindelse, konkluderer Jeppe Sørensen.

Sidst, men ikke mindst, påpeger Jeppe Sørensen, så har vi en fantastisk og unik natur med mange solskinstimer. Det vil gøre, at folk også gerne vil bo i kommunen og udvikle den som et rart sted at leve. Men for mange unge børnefamilier har vi brug for den gode infrastruktur, før de vil tage springet væk fra vennerne i universitetsbyerne.

Vi skal selvfølgelig også passe på naturen. Det må aldrig blive tilfældet, at Røsnæs ødelægges af en motorvej. Det helt unikke område på spidsen bør være fredet. Derfor er det også sundt, at mange er på vagt overfor hvilke konsekvenser en forbindelse kan få. Men forundersøgelsen og en senere VVM skal være med til at afklare, hvordan og hvad der kan lade sig gøre. Opfordringen må være, at lad os få konkretiseret en løsning, og så være på vagt bagefter, for hvilke forbedringer, der er nødvendige som støjskærme, tunneler eller nedgravning, siger Jeppe Sørensen.

arrow Røsnæs vil i Folketinget hvis motorvej fastholdes
02. februar 2019 kl. 07:15 Opdateret: kl. 15:08
arrow Politisk kamp for og imod motorvej på Røsnæs
25. januar 2019 kl. 14:18 Opdateret: kl. 14:18
arrow Ministers kritik af bro får støtte på Røsnæs
16. januar 2019 kl. 20:10 Opdateret: kl. 11:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk