6. august 2020
Der var rigtig pænt fyldt op i stuerne i hovedbygningen på Kragerup Gods ved årets nytårskur. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Der var rigtig pænt fyldt op i stuerne i hovedbygningen på Kragerup Gods ved årets nytårskur. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Lidt skøre og modige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Lidt skøre og modige
Kalundborg - 10. januar 2020 kl. 15:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
Gæster fra nær og fjern fyldte hovedbygningen på Kragerup til en festlig nytårskur, hvor ­Birgitte Dinesen kunne fortælle, at godset er Danmarks første CO2-neutrale hotel.

*
- Vi er da mega stolte over at kunne være med på nye trends. Men vi er ikke til overdrivelse, og vi tror ikke på, at verden bryder sammen på grund af miljøbelastninger og klimaforandringer. Vi vil derimod gerne finde løsninger. Vi er nok lidt småskøre - men også modige. Og så giver vi aldrig op!

Sådan sluttede godsejer Birgitte Dinesen sin tale ved nytårskuren på Kragerup Gods, hvis hovedbygning torsdag var fyldt med gæster til begivenheden, der allerede er blevet en tradition på det gamle gods.

Som Birgitte Dinesen også sagde:

- Det er en stor tilfredsstillelse at forvalte og udvikle en gammel kulturarv som Kragerup Gods på den bæredygtige måde. Vi stikker fingeren i jorden her på Vestsjælland og finder ud af tingene undervejs - uden langsigtede strategier.

Årets tale var ikke inspireret af dronningen, statsministeren, Trump eller Greta Thunberg. Heller ikke »terrorisme og andre store og uoverskuelige hændelser« fik plads i Birgitte Dinesens kur. Men hvem har så inspiteret hende?

- Jeg bliver inspireret af at drive en virksomhed med 80 ansatte, der dagligt også inspirerer hinanden. Det er kilden til foretagsomhed og daglig glæde.

Hun glædede sig over, at Kragerup - som det eneste hotel i Danmark - er CO2-­neutralt:

- I disse klimatider skal man virkelig passe på, hvad man udtaler, men som ejer af et landbrug på 1200 ha må man undre sig over, at Robin Hood kulturen stadig eksisterer. For vi skal huske, at verden kræver mere og mere mad, og da vi har verdens mest miljøvenlige landbrug i Danmark, kan den modstand, der er fra diverse organisationer, undre os - ingen nævnt, ingen glemt. Meget er populisme, som er nem at overbevise befolkningen om. Men lyt til fakta.

- Det er fint at plante skov på arealer, der er uegnede til produktion af fødevarer, men ellers er vi sat i verden til at sikre verdens fødevareforsyning, så vi vil udfra godt landmandsskab fortsat producere sunde, nye og tidssvarende fødevarer, sagde Birgitte Dinesen.

Kragerup bidrager - blandt andet - til CO2-besparelser ved at tilbyde at hente gæster til konferencecenter og hotel i busser i København. På den måde spares en masse privat bilkørsel.

Virksomheden ConTerra, der arbejder med landbrugsrelaterede miljøspørgsmål, har beregnet, at Kragerup samlet set har et CO2-overskud på godt 10.000 ton årligt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk