23. oktober 2020
Martin Damm, (V) borgmester i Kalundborg, tror fortsat på motorvej helt frem til kommunens hovedby. Men ingen kan i dag sige, hvornår denne strækning ved Viskinge (foto) bliver firsporet. Foto: Mie Neel
Martin Damm, (V) borgmester i Kalundborg, tror fortsat på motorvej helt frem til kommunens hovedby. Men ingen kan i dag sige, hvornår denne strækning ved Viskinge (foto) bliver firsporet. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Fugl i hånden er fløjet op på taget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Fugl i hånden er fløjet op på taget
Kalundborg - 10. juli 2019 kl. 05:58
Af Bjarne Robdrup

Jeg er ikke begejstret - men jeg tror stadig den kommer. Mange Socialdemokrater ønsker, at den kommer, siger borgmester Martin Damm (V) som reaktion på, at ny regering vil genforhandle infrastruktur efter sommerferien.

arrow Læs også: Ministerudmelding sår tvivl om Ring 5

*
Kalundborg-borgmester Martin Damms hang til metaforer formægter sig ikke. Heller ikke ved udsigten til, at motorvejen helt til Kalundborg påny er i spil efter, at transportminister Benny Engelbrecht (S) har sparkert alle trafikplaner til hjørne - og vil genforhandle hele pakken med alle partier i Folketinget efter sommerferien.

- Vi havde en fugl i hånden. Nu er den fløjet op på taget, siger Martin Damm (V) med henvisning til Benny Engelbrechts kommentar til Sjællandske Medier på spørgsmålet om, hvorvidt en motorvej helt til Kalundborg også skal genforhandles:

Ministeren svarede:
»Verden og Danmark befinder sig i en klimakrise. Vi forbruger mere af jordens ressourcer, end den kan holde til, og det har konsekvenser. Det er derfor vigtigt, at Danmark går forrest i den grønne omstilling og hæver sine ambitioner for klima, natur og miljø. Det gælder også på transportområdet. Vi bør stå sammen om den store klimaudfordring, og derfor vil alle Folketingets partier blive inviteret til at deltage i forhandlingerne om en aftale om infrastruktur. I den forbindelse er det regeringens klare ønske, at klima- og miljøhensyn bliver vægtet højt, og at vi prioriterer investeringer i den kollektive trafik og i cyklisme«.

- Jeg er fortsat af den opfattelse, at motorvejen helt til Kalundborg bliver til noget. Og det bygger jeg blandt andet på, at adskillige socialdemokratiske politikere har meldt ud, at Kalundborg-projektet skal gennemføres.

17 sjællandske kommundrs og Region Sjælland har netop genbekræftet, at motorvejen til kalundborg har første-pricoritet blandt alle aktuelle vejprojekter. Så jeg tillader mig at bevare troen på, at det, der er stillet i udsigt, også gennemføres, siger Kalundborg Kommunes borgmester.

Om den nye transportministers udtalelse siger han:

- Den er svær at kloges af. Og jeg kan da ikke påstå, at jeg er begejstret. Man skal huske på, at det, vi stod med i det tidlige forår, var en beslutning om, at motorvejen skulle etableres. Den var på plads og vedtaget. Det er den ikke umiddelbart med det nye udspil, men det kan den komme igen, og det vil Kalundborg Kommune naturligvis forholde Folketinget til. Som sagt - jeg tror, at den kommer.

arrow Kalundborg-motorvejen i spil igen - plan genåbnes
09. juli 2019 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:32
arrow Se kortet: Usikre vejprojekter på Sjælland
09. juli 2019 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:22
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk