22. september 2021
De ved tilsammen en masse om spildevand: Anna Fjordside, de to studerende, Jeppe Bregendahl og Jacqueline Løvgreen Hersing i selskab sammen med tre tyske gæster, dr. Ulf Miehe, Michael Stapf og dr. Kuangxin Zhou. Foto. Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

De ved tilsammen en masse om spildevand: Anna Fjordside, de to studerende, Jeppe Bregendahl og Jacqueline Løvgreen Hersing i selskab sammen med tre tyske gæster, dr. Ulf Miehe, Michael Stapf og dr. Kuangxin Zhou. Foto. Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ­Forsyning bytter viden med Berlin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

­Forsyning bytter viden med Berlin
Kalundborg - 11. april 2018 kl. 09:21
Af Bjarne Robdrup

Det er bedre at bygge viden end beton. Den filosofi arbejder projekt­ansvarlig og koordinator på Kalundborg Forsyning, Anna Fjordside, ud fra. Hun er cand.techn.soc, som er en teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægningsuddannelse, og så er hun ansvarlig for det besøg, som Kalundborg Forsyning på Dokhavnsvej havde tirsdag af tre tyske specialister fra Berliner Wasser.

- Tyskerne vil også gerne udvikle ud fra videnskabelige pejlemærker, og vi kan lære meget af deres erfaringer med biologisk forskning i bakterie-behandling. Med vores renseanlæg, MBBR, der står for Moving bed biofilm reactor, har vi i Kalundborg, så at sige, et anlæg, der kan arbejde i fuld skala, mens tyskerne har viden, som vi kan bruge i udviklingsarbejdet med spildevand.

Direktør i Kalundborg Forsyning, Hans-Martin Friis Møller, har tidligere sagt, at Kalundborg på udviklingsparametrene i vid udstrækning skal finde samarbejdspartnerne udenfor landets grænser, hvis man vil fortsætte og effektivisere udviklingen af de kemiske og biologiske renseprocesser.

- Vi er en interessant partner eksempelvis for Wasser Berlin, der leverer drikkevand til storbyens millioner, og som kan bruge vores viden og anlæg til forskellige tests. Omvendt kan berlinerne lære os at blive endnu mere effektive i styringen af driften. Det er værdifuld udveksling af viden, der også baserer sig på forskning, siger direktøren.

- I vores del af verden skal vi enten til Berlin eller til Linköping i Sverige, hvis vi skal udveksle erfaringer og dygtiggøre os indenfor ozon-området, siger Anna Fjordside, der sammen med to danske studerende viste tyskerne rundt på anlægget i Kalundborg i går.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk