23. juni 2021
Niels Erik Danielsen: - Det er direkte ødelæggende for lokalt kulturliv, at der er så mange krav og udgifter til de små foreninger. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Niels Erik Danielsen: - Det er direkte ødelæggende for lokalt kulturliv, at der er så mange krav og udgifter til de små foreninger. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Foreninger skal betale for bankernes kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

- Foreninger skal betale for bankernes kontrol
Kalundborg - 17. maj 2021 kl. 17:46
Af Bjarne Robdrup

- Det er direkte ødelæggende for kulturlivet, og det er et kæmpe problem for mange små foreninger, som både har ført til, at nogle er lukket ned, og at gode initiativer aldrig er ført ud i livet. Det handler om statslige krav til pengeinstitutterne, men regningen betaler foreningerne.

Det siger to lokale foreningsfolk i Høng, Niels Erik Danielsen, formand for lokalrådet i Høng, og Bertel Stenbæk, kasserer i Høng-Samfundet, som er elevforening for Høng Gymnasium og HF.

Bertel Stenbæk, medlem af Venstre og tidligere udvalgsformand i gamle Høng Kommune, har sammen med Niels Erik Danielsen, som repræsenterer Enhedslisten i Kalundborg Kommunalbestyrelse, taget initiativ til »at løse et stort problem for mange små foreninger«:

- Det handler om bagatelgrænser i forhold til hvidvaskreglerne. Bertel Stenbæk har derfor skrevet til Margrethe Vestager, dansk konkurrence-kommissær i EU, om problematikken og gebyrer for en foreningskonto, som i det konkrete tilfælde af pengeinstituttet begrundes med store omkostninger til hvidvaskkontrol.

Stenbæk og Danielsen understreger, at det ikke er et enkeltstående pengeinstitut, de langer ud efter, for »reglerne omfatter formentlig alle pengeinstitutter«.

- Men de betalingskrav, der stilles, har blandt andet ført til, at Datastuen i Høng måtte lukke, siger de to foreningsfolk.

Bertel Stenbæk er som omtalt kasserer for Høng-Samfundet. Denne forening har midler placeret i værdipapirer, som nu kun kan handles, såfremt foreningen betaler 150 euro foruden moms for oprettelse af en såkaldt LEI-kode. Dertil kommer en årlig ekstraudgift på 125 euro.

Margrethe Vestager har svaret tilbage, at det er en national opgave. Med andre ord: Det er ikke en sag, hun tager op.

Bertel Stenbæk har derfor rettet kontakt til Venstres idrætspolitiske ordfører, mf Stén Knuth.

Niels Erik Danielsen kender problematikken med megen bureaukrati i forhold til Høng Lokalråds konto. Hele bestyrelsen skal skrive under på vedtægter og referat fra seneste generalforsamling:

- Jeg har derfor skrevet til Enhedslistens folketingsgruppe, fordi jeg som formand for Høng Lokalråd selv er blevet præsenteret for et omfattende bureaukratisk arbejde for at vores forening kan have en konto i et pengeinstitut, og jeg har bedt folketingsgruppen at tage sagen op eventuelt sammen med Venstre eller andre, siger Niels Erik Danielsen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk