24. juni 2019
Peter Jacobsen (DF) næstformand i Regionsråd Sjælland: - Det lugter lidt af, at man kører videre med regionerne - bare uden politikere. Foto: Per Christensen
Peter Jacobsen (DF) næstformand i Regionsråd Sjælland: - Det lugter lidt af, at man kører videre med regionerne - bare uden politikere. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Fint udspil, men stadig for bureaukratisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Fint udspil, men stadig for bureaukratisk
Kalundborg - 17. januar 2019 kl. 16:02
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Jacobsens (DF) egen plads som næstformand i Regionsråd Sjælland forsvinder, hvis Regeringen får gennemført den sundhedsreform, som statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede tirsdag formiddag.

Udspillet foreslår, at de fem regionsråd med folkevalgte politikere bliver nedlagt.

Peter Jacobsen har det fint med, at regionsrådet bliver nedlagt, hvis det giver bedre resultater.

- Der er rigtig mange gode ting i sundhedsreformudspillet, som at sundhedstilbuddet skal være tættere på patienten, og at pengene skal følge patienten, så man undgår kassetænkning, siger Peter Jacobsen, som også er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg.

Han kan dog ikke forstå, at der stadigvæk skal være et regionalt mellemlag, som de fem sundhedsforvaltninger, som skal stå for driften af sygehusene og akutberedskabet ifølge udspillet.

- Det lugter lidt af, at man kører videre med regionerne - bare uden politikere. Det, synes jeg, er for tungt og bureaukratisk, siger han.

Peter Jacobsen synes, at det er positivt, at man gerne vil lægge flere opgaver ud til de praktiserende læger.

- Problemet er bare, at vi har stor lægemangel i Kalundborg Kommune, og der er lang ventetid for at komme til lægen, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk