28. maj 2020
Det var i uge 38, at to kvinder hoppede ned på sporene og fjernede syv vække med affald. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Det var i uge 38, at to kvinder hoppede ned på sporene og fjernede syv vække med affald. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det er strengt forbudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er strengt forbudt
Kalundborg - 03. november 2019 kl. 08:47
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To kvinder fra Kalundborg hoppede på World Clean Up-dag i uge 38 ned på sporene på Kalundborg Station for at fjerne en masse affald, der lå og flød - syv fyldte sække blev det til. Den aktion har nu ført til en streng advarsel fra områdechef i Banedanmark, Bianka Saarnak:

- Det er både livsfarligt og ulovligt, når folk hopper ned på sporene. Det er vi i Banedanmark overraskede over, at de gjorde, og vi er også ærgerlige, fordi det kan inspirere andre til at gøre det samme, herunder børn, siger områdechefen.

Bianka Saarnak understreger, at folk skal holde sig fra sporene af indlysende sikkerhedsgrunde.

De to kvinder, der samlede affald på sporene, befandt sig udelukkende bag sporstopperne, de store stopklodser. Men det gør ikke det at hoppe ned på sporene mindre ulovligt, understreger områdechefen, som understreger: - Det skal man helt lade være med.

Nordvestnyt har talt med hele tre »spor-syndere«, som har været nede på sporene på stationen i Kalundborg på grund af affald.

Udover de to kvinder har også en mandlig butiksdrivende opfordret til, at Banedanmark og DSB sørger for at holde bedre rent på stationen i Kalundborg, fordi forholdene skæmmer.

- Vi har øget frekvensen af renhold på sporene fra tre gange årligt til fire. Og så er der folk, som rydder op på perroner, trapper og hækkene 152 gange om året, nævner Bianka Saarnak.

Hun fortæller også, at DSB er ved at anskaffe mere fuglesikre affaldsspande til stationen, så problemet med fugle, der hiver affald op, kan mindskes.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk