14. juli 2020
Jakob Beck Jensen (V): - Viser det sig, at der er dele i bekendtgørelsen, der skal justeres, vil det også ske. Foto: Peter Andersen
Jakob Beck Jensen (V): - Viser det sig, at der er dele i bekendtgørelsen, der skal justeres, vil det også ske. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Bekendtgørelse skal give os nye værktøjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Bekendtgørelse skal give os nye værktøjer
Kalundborg - 19. oktober 2019 kl. 17:46
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det handler ikke om at genere borgerne, og hvis dele af parkeringsbekendtgørelsen er ulovlig, ser vi på den, siger udvalgsformand.

*
Hvad folk parkerer af køretøjer på egen grund, er deres sag. Men kasserede trailere, punkterede køretøjer, lastvognsparkering og tilsvarende - det vil vi godt kunne stå imod. Og det handler parkeringsbekendtgørelsen primært om.

Det siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V).

Forelagt den kritik, som jurist i FDM, Denis Lange fredag giver udtryk for i Nordvestnyt, siger Jakob Beck Jensen:

- Det er helt klart, at såfremt der er konkrete ting i bekendtgørelsen, der ikke er forenelige med loven, skal det laves om. Det er vigtigt at slå fast, hvilket jeg har understreget fra begyndelsen, at vi ikke har lavet en bekendtgørelse med det sigte at genere borgerne. Naturligvis ikke. Men vi har manglet nogle værktøjer, som vi arbejder på at få nu, og som sætter kommunen i stand til at reagere på lovens grundlag eksempelvis ved ulovlige parkeringer, siger han.

Martin Schwartzbach (DF), der også har plads i teknik- og miljøudvalget, var den første på banen med kritik af bekendtgørelsen, og han står ikke alene med sin kritik.

Juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange, har gennemlæst bekendtgørelsen og han er ikke imponeret. Han sagde fredag til Nordvestnyt:

- Jeg kan ikke sige, at jeg har læst alle de kommunale parkeringsbekendtgørelse, som findes rundt om i Danmark, men det er helt klart en af de mest sjuskede og fejlbehæftede som jeg har set i min tid:

- En ting er, at bekendtgørelsen er sjusket lavet. Noget andet og mere alvorligt er, at dele af den er decideret ulovlig, mener Dennis Lange.

Her henviser han specifikt til paragraf fire og paragraf seks i den nye parkeringsbekendtgørelse. Disse paragraffer handler om parkering på parkeringspladser og veje, og opremser en række forskellige køretøjer, som ikke må parkere. Disse omfatter blandt andet køretøjer med henblik på overnatning, salg, reklame eller reparation.

- Problemet er, at man ikke kan sætte regler for op hvad formålet er med folks parkering. Det kunne man ganske vist indtil for nogle få år siden, men efter en lovændring på Christiansborg er det ikke længere muligt. Kommunalbestyrelsen kan således ikke lave en bekendtgørelse der for eksempel siger at man ikke må parkere med henblik på overnatning. Det er simpelthen ulovligt, siger Dennis Lange.

Jakob Beck Jensen: - Bekendtgørelsen behandles også i trafik- og kørselsudvalget, som foruden politisk repræsentation også inddrager politiet. Politiet har som bekendt også jurister inde over, og nu tager vi dialogen i den sammenhæng i første omgang. Viser det sig, at der er dele i bekendtgørelsen, der skal justeres, så vil det også ske, siger Jakob Beck Jensen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk