21. juli 2018
Mangfoldighedslisten, Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Venstre var repræsenteret ved vælgermødet i Havnsø. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Mangfoldighedslisten, Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Venstre var repræsenteret ved vælgermødet i Havnsø. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værftet fyldt til vælgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værftet fyldt til vælgermøde
Kalundborg KV17 - 24. oktober 2017 kl. 23:24
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag aften var de lokalt opstillede kandidater til kommunalvalget 21. november indbudt til politisk debat på Havnsø Museumsværft, som i aftenens anledning var stuvende fyldt.

På forhånd var der lagt op til en snak om de emner, der især berører beboerne i Havnsø, og især i første halvdel af vælgermødet blev der brugt tid på at tale om forholdet mellem indbyggerne i Havnsø og Højskolen for Bevidsthedsudvikling, der har købt hotellet i byen samt den tidligere Havnsø Kro.

Højskolen beskyldes således for ikke at overholde lokalplanen og at centrere sig om selv.

- Kommunen burde have et kommunalplanspoliti, for højskolen har brudt alle regler. Den er indskrevet som restauration, men det bliver den ikke brugt til. Det er trøstesløst, at højskolen er så lidt interesseret i at engagere sig i lokalsamfundet, lød det blandt andet fra Niels Erik Danielsen (Ø), hvilket afstedkom bifald fra salen, hvor stemningen tydeligvis ikke var i højskolens favør.

- Normalt lever en højskole sig ind i det lokalsamfund, man er i. Det sker ikke i Havnsø. Det er absurd, at vi skal bruge tid og energi på at lave lokalplaner, når de ikke bliver overholdt alligevel, sagde Ole Glahn (R).

Der blev på vælgermødet blandt andet også talt meget om ønsker for en cykelsti på den trafikfarlige vej mellem Havnsø og Føllenslev forbi Firhøjskolen, ligesom der fra hele linjen af politikere blev opfordret til aktivt at engagere sig og skabe aktiviteter i de små samfund - eksempelvis i form af et lokalråd, så man nemmere kan rette henvendelse til kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk