17. maj 2021
De ni kandidater fik indledningsvis to minutter hver til at præsentere sig. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

De ni kandidater fik indledningsvis to minutter hver til at præsentere sig. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidater blev testet på Dyrehøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kandidater blev testet på Dyrehøj
Opdateret 14. november 2017 kl. 01:26
Kalundborg KV17 - 13. november 2017 kl. 23:38
Af Martin Stokkebro Moestrup

Dyrehøj Vingaard dannede mandag aften rammerne for et valgarrangement, der tog udgangspunkt i fire spørgsmål fra Altinget.dk's kandidattest.

De godt 60 borgere, der var mødt op, kunne via deres telefon anonymt besvarer fire spørgsmål fra testen. Efter at have besvaret et spørgsmål, viste de ni politikere, hvad de havde svaret, så man kunne se, hvem man var enig med.

Det første spørgsmål handlede om, hvorvidt kommunen skal inddrage frivilligt arbejde på plejehjem for at aflaste personalet. Ifølge Niels Erik Danielsen fra Enhedslisten skal man anerkende de plejehjemsansattes faglighed.

- Ville du lade dig operere af en frivillig, spurgte han retorisk og fortsatte:

- Man skal respektere SOSU-assistentens faglighed.

Der var en generel enighed blandt kandidaterne om, at frivillige ikke skal løse kerneopgaver i ældreplejen. Malene Grandjean fra Venstre, der var arrangør af aftenens arrangement, og som havde udvalgt de fire spørgsmål fra kandidattesten, mente, at man i stedet for at få frivillige ind over, skal se på, hvad problemerne skyldes.

- Hvis personalet på plejehjemmet har brug for aflastning, må vi finde ud af, hvorfor de har det behov, og hvad vi kan gøre ved det, sagde hun.

Dernæst blev der spurgt ind til, om kommuneskatten skal sænkes. Her var de fleste kandidater enige om, at det ikke giver mening at sænke skatten, når der kommer flere ældre fremover.

- Man kan ikke sænke skatten og samtidig få bedre velfærd, sagde Qerim Selmani fra Mangfoldighedslisten.

- Vi har et fornuftigt skattetryk. Flere ældre er ikke forsonligt med lavere skat, sagde Jakob Søborg fra Socialdemokratiet.

Lasse Jensen fra Liberal Alliance mente dog, at man ved at skære nogle af de såkaldt »kolde hænder«, det vil sige adminstrative stillinger, fra, vil kunne sænke skatten.

- De varme hænder er billigere, og vi skal simpelthen have fjernet nogle af de akademiske fedtlag i kommunen, sagde han.

De ni kandidater der deltog var Jakob Søborg (S), Ole Glahn (R), Ole Lauritzen (K), Tonny Voldby Pedersen (NB), Per Ravnborg (SF), Lasse Jensen (LA), Qerim Selmani (Mangfoldighedslisten), Malene Grandjean (V) og Niels Erik Danielsen (Ø).

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk