12. juli 2020
Kalundborg Lærerkreds holdt valgmøde på Rynkevangskolen. Her byder formand Karen Sørensen velkommen. Foto: Eva Lyng Johansen
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg Lærerkreds holdt valgmøde på Rynkevangskolen. Her byder formand Karen Sørensen velkommen. Foto: Eva Lyng Johansen
Foto: Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inklusion og lærermangel til debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inklusion og lærermangel til debat
Kalundborg KV17 - 09. november 2017 kl. 23:39
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stolene i musiklokalet på Rynkevangskolen var polstret med valgmateriale onsdag aften på Rynkevangskolen, hvor Kalundborg Lærerkreds holdt valgmøde med fokus på folkeskolen.

I alt 80 tilhørere kom for høre de 12 politiske kandidater. De 12 var Jakob Søborg (S), Martin Damm (V), Jesper Hjelm Kristensen (EL), Eva Levinsen (SF), Jesper Wienmann (K) Erik Møller (Skolelisten), Jimmy Sørensen (LA), Gert Larsen (DF), Bettina Ødegaard (R), Sven-Åge Westphalen (A), Ahmed Bichtaoui (Mangfoldighedslisten) og Tonny Voldby Pedersen (NB).

Formand for Kalundborg Lærerkreds, Karen Sørensen, bød velkommen, og skitserede i en lang remse de mange udfordringer, som folkeskolen har med inklusion, mange børn i klasserne, flugt til privatskoler, lærermangel med mere.

Per Hauggaard, formand for Slagelse Lærerkreds var aftenens ordstyrer, og i første omgang fik kandidaterne lov til at præsentere sig selv. Herefter skulle tilhørerne have lov at stille spørgsmål.

- Vi maser børn ind i et fællesskab, som de ikke altid trives i. Det kan godt være, at vi får mange redskaber, men vi står alene med en klasse alligevel, sagde Kirsten Sørensen til politikerne.

Alle politikerne var enige om, at der var problemer i forhold til inklusionsstrategien, som går ud på at 96 procent af alle elever skal gå i den almindelige folkeskole, så der skal gå færre elever i specialtilbud.

- Det har været en fiasko og en sparereform. Vi er snart fire år efter reformen, og der er lærerflugt, og hver 10 lærer er ikke læreruddannet, sagde Gert Larsen (DF).

- Vi får elever i klassen uden dansk sprog. Det er svært at formidle brøkregning til en elev, som ikke kan dansk, sagde Hasse Christensen.

- Det undrer mig, at der kan komme børn ud i klasserne uden at de kan dansk, sagde Eva Levinsen fra SF, som fik forklaret, at modtagerklasserne er blevet nedlagt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk