16. januar 2021
Den dengang 17-årige Cecilie Greve fra Gislinge vendte i 2009 tilbage til HK Lammefjorden efter en kort visit i Roskilde. Men et års tid senere skiftede hun til ligaklubben HC Odense, og så tog karrieren fart. Foto Peter Andersen
Den dengang 17-årige Cecilie Greve fra Gislinge vendte i 2009 tilbage til HK Lammefjorden efter en kort visit i Roskilde. Men et års tid senere skiftede hun til ligaklubben HC Odense, og så tog karrieren fart. Foto Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Låge 4: Guld-Greve tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Låge 4: Guld-Greve tilbage

Hver dag i december tager vi et kig på den lokale sport i Nordvestsjælland tilbage i tiden, som den blev dækket i Nordvestnyt, Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad. Det kan være stort som småt, der enten er foregået på dagens dato eller har stået i avisen på datoen. I dag går vi tilbage til Holbæk Amts Venstreblad den 4. december 2009.

Julekalender - 04. december 2020 kl. 13:00
arrow Læs også: Låge 24: Holbæk tog afsked med Stadion

»Guld-Greve hjem til Lammefjorden«.

Sådan lød journalist Torben Clausens overskrift på et af sportssiderne i Venstrebladet den 4. december 2009.

Clausen henviste til den 17-årige Cecilie Greve, der efter et kort ophold i Roskilde vendte tilbage til HK Lammefjorden, hvor hun et par dage senere fik sin seniordebut på det daværende førstehold i kvalifikationsrækken.

Det unge keepertalent blev HK Lammefjordens første landsholdsspiller, og Cecilie Greve spillede inden sit kortvarige skifte til Roskilde en af hovedrollerne på det danske U17-landshold, som snuppede EM-guld i Serbien og senere bronze ved ungdoms-OL i Finland.

Greve, der startede i det daværende Quick 70, som senere blev en del af HK Lammefjorden, blev i øvrigt kåret som bedste danske spiller i åbningskampen ved U17-EM.

I det hele taget kørte det rigtig godt for Cecilie Greve, der i 2010 skiftede fra HK Lammefjorden til ligahåndbold i HC Odense. Samme år var hun med på det danske U18-landshold, der nåede kvartfinalen ved VM i Den Dominikanske Republik, men blev slået af Norge.

Året efter i 2011 kunne Cecilie Greve igen smykke sig med EM-guld, da hun med U19-landsholdet vandt europamesterskabet med en finale-sejr på 29-27 over hjemmebane-favoritterne fra Holland.

Efter 15 kampe for det danske U20-landshold, fik den dengang 20-årige keeper debut på det danske A-landshold under en fire-nationers turnering i Århus i oktober 2012.

Det nåede at blive til fem sæsoner i HC Odense, inden den 23-årige Cecilie Greve skiftede til liga-kollegerne fra Randers HK på en to-årig kontrakt i 2015, hvor hun senere på året også var med i den danske trup til VM på hjemmebane.

Året efter i 2016 blev Cecilie Greve pokalmester med Randers HK, og den tidligere Lammefjorden-keeper blev kåret som finalens pokalfighter i sejren over FCM Håndbold.

I 2017 skiftede Cecilie Greve så til ligaklubben i Nykøbing Falster, og året efter blev hun igen pokalmester, da hendes nuværende klub vandt finalen over Greves tidligere klub fra Odense.

Cecilie Greve, der har spillet 43 A-landskampe og en masse ynglinge- og ungdomslandskampe, var for et år siden med den danske trup til VM i Japan.

arrow Låge 23: OL-dronningen blev taget til nåde
23. december 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:42
arrow Låge 22: Tømmerup gav de store baghjul
22. december 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:25
arrow Låge 21: Hvem er Sjællands bedste fodboldspiller?
21. december 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:15
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?