17. januar 2021
Sommermåneder med regn har ikke taget modet fra Brit Folke, som driver caféen Ka'nalu i Ishøj.
gallery icon

Se billedserie

Sommermåneder med regn har ikke taget modet fra Brit Folke, som driver caféen Ka'nalu i Ishøj.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandcafé trodser regnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandcafé trodser regnen
Ishøj - 26. september 2017 kl. 16:27
Af Anders Dall

Hurtige, tunge dråber af regn pletter hurtigt terrassen til ved indgangen til Brit Folkes strandcafé. En opklaring afløser for en stund styrtregnen, inden der påny går hul på himlen. Vejrmæssigt er tirsdag den 19. september ikke nogen undtagelse. Sådan har vejret gentagne gange opført sig i løbet af sommer og sensommer, når Brit Folke har kigget ud ad vinduet fra sin café.

- Jeg er faktisk glad for, at det har været en dårlig sommer, for vi har haft rigtig travlt, fortæller café-ejeren.

Den 26. maj åbnede hun Ka'nalu strandcafé på Skovvej 52 på tangen tæt ved kunstmuseet Arken. Lidt ved et tilfælde. Hun bor i Vallensbæk og havde først tænkt at finde et sted i sin hjemkommune, hvor hun kunne udleje paddleboards og måske have en lille kaffebiks ved vandet. Den idé førte hende via Strandparken I/S, der er et samarbejde mellem Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve, over kommunegrænsen til de tomme lokaler på Skovvej 52, som hun hurtigt fandt ud af skulle rumme mere end paddleudlejning.

Derfor gik hun i gang med at indrette lokalerne til en strandcafé med salg af blandt andet sandwich, kage og is foruden kaffe og the.

- Jeg har en vision om, at det skal være et hyggeligt sted. Jeg vil bare gerne give folk en god oplevelse. Det skal være et sted, hvor folk kan komme ind og få en kop kakao, kaffe eller suppe, efter de har gået rundt i naturen, siger hun.

Navnet

Brit Folke har været stewardesse for SAS i 14 år og arbejdede før det i restaurationsbranchen. Alligevel er det 25 år siden, hun har lavet en rigtig café-cappuccino, men det fik hun for alvor lært den første weekend, cafeen åbnede i Kristi himmelfartsferien.

- Den weekend havde vi sommerrens eneste varmebølge, og der var der 3-4 dage med run på, hvor jeg måtte ringe til mine venner, som kom og hjalp. Den weekend lærte vi at lave kaffe, siger hun med et smil.

I de snart fire måneder cafeen har været åben, har hun mødt flere gæster, som har haft lidt svært ved at udtale navnet på cafeen - et navn som både kan betyde bølge og at surfe på hawaiiansk.

- Jeg synes, at navnet det var nærliggende til en cafe med paddleboard-udlejning. Derfor Ka'nalu.

Hun forklarer dog, at arbejdet med at indrette og åbne cafeen betød, at den oprindelige ide med at udleje paddleboards først tilføjes café-konceptet til næste sommer.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?