14. december 2017
Det har også givet anledning til usikkerhed, om Ishøj Søvej 1 bliver et sted, hvor borgere med et massivt misbrug af narkotika, såkaldte stiknarkomaner, skulle kunne hente deres metadon. Foto: Jens Wollesen
Det har også givet anledning til usikkerhed, om Ishøj Søvej 1 bliver et sted, hvor borgere med et massivt misbrug af narkotika, såkaldte stiknarkomaner, skulle kunne hente deres metadon. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialt udsatte: Brugere bliver inddraget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialt udsatte: Brugere bliver inddraget
Ishøj - 05. august 2017 kl. 15:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Referencegruppen, som brugergruppen bliver kaldt, får brugerdeltagelse fra forskellige enheder som cafeen i Det Gule Hus, Ung på Vej og Pitstop. Det oplyser Ishøj Kommune i en pressemeddelelse.

Gruppen skal komme med input til planlægningen af Ishøj Søvej 1 sammen med personale og ledelse i Center for Socialservice, som har ansvaret for tilbuddene til de socialt udsatte. Oprettelse af brugergruppen blev aftalt på et møde med brugerne den 27. juli, hvor formålet var at komme den usikkerhed til livs, der var opstået blandt flere brugere efter omtale i pressen af de nye planer. Det ærgrer Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S), at nogle fejlagtige oplysninger er kommet til at skygge for et projekt, som der er bred opbakning til blandt både brugere og personale. Usikkerheden skyldtes ifølge borgmesteren to fejlagtige oplysninger, som handlede om vejledning og stiknarkomaner.

- Lad mig slå fast med syvtommersøm. Det er ikke hensigten, at det nye tilbud om gruppevejledning på Ishøj Søvej 1 skal erstatte hjemmevejledning, som har været en bekymring hos brugerne. Kommunen vil fortsat visitere til vejledning på baggrund af en konkret vurdering af den enkeltes behov, siger Ole Bjørstorp.

Det gav også anledning til usikkerhed, om Ishøj Søvej 1 bliver et sted, hvor borgere med et massivt misbrug af narkotika, såkaldte stiknarkomaner, skulle kunne hente deres metadon.

- Stiknarkomaner vil fortsat få tilbudt behandling og skal hente deres metadon hos en ekstern samarbejdspartner uden for kommunen i enten Glostrup eller Herlev, forklarer Ole Bjørstorp.

Gode bruger-input
På mødet med brugerne kom der flere input til indretning af stedet. Blandt andet beplantning og belysning, så området er trygt at færdes i både i dag- og aftentimerne.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Merete Amdisen (S) mener, det er vigtigt, at brugerne har mulighed for at give deres besyv med - det burde være sket langt tidligere i processen, erkender hun:

- Vi har lært af det her, at vi selvfølgelig skulle have inddraget dem tidligere - også inden beslutningen blev taget i byrådet, siger Merete Amdisen.

Byrådet besluttede på byrådsmødet i juni at samle tilbuddene til socialt udsatte. Ishøj Søvej 1 kommer til at bestå af misbrugsbehandlingstilbuddet Pitstop, uddannelsestilbuddet Ung På Vej, MentorIshøj og dele af socialpsykiatrien. Stedet får de nye hjemløseboliger som umiddelbar nabo.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk