22. oktober 2020
Regionrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), lykønsker her lægerne Melanie Veber og Christel Jackson med deres nye klinik. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Regionrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), lykønsker her lægerne Melanie Veber og Christel Jackson med deres nye klinik. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så åbnede Familielægerne i Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så åbnede Familielægerne i Ishøj
Ishøj - 04. november 2018 kl. 07:19
Af Anders Dall

Der var bobler i glassene og stolthed i blikket hos Ishøjs nye læger, Melanie Veber og Christel Jackson, da de fredag fejrede, at de nu har åbnet lægepraksis på 5. etage i Ishøj Bycenter.

- Vi er rigtig glade. Det har været en lang og hård proces, men nu står vi her i vores nye praksis, lød det fra Christel Jackson, da hun tog ordet under åbningsreceptionen.

Familielægerne, som de hedder, kunne torsdag tage imod den første patient, og for Melanie Veber var det en helt særlig oplevelse:

- Jeg har jo arbejdet med ideen om at lave min egen klinik i flere år og så igennem det sidste halvandet år arbejdet sammen med Ishøj Kommune om at lave min klinik og lagt rigtig mange arbejdstimer i det, og så var patienten der, det fungerede, jeg var mega glad, og hun var også glad, og hun fik en buket blomster. Det var et stort øjeblik for mig personligt, siger Melanie Veber.

- Det var meget mærkeligt og fuldstændig overvældende, tilføjer Christel Jackson.

Det er en bevilling fra Sundhedsministeriet på 11,5 millioner kroner til etableringen af et nyt læge- og sundhedshus i Ishøj, som har banet vejen for realiseringen af lægeklinikken på etage 5. Her kommer Familielægerne til at ligge sammen med Region Hovedstadens distriktspsykiatri og tre kommunale sundhedstilbud.

- Vi er meget trætte og utroligt priviligerede over, at det her kunne lade sig gøre. Vi er så utrolig heldige at få en praksis efter vores ønske og visioner og et sted vi rigtig gerne vil arbejde, fortæller Christel Jackson.

Stadig lægemangel

I sin tale ved åbningsreceptionen lagde Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) vægt på, at de to nye læger bidrager til at løse problemet med lægemangel, som har betydet at Ishøj-borgere ikke har haft mulighed for at have læge i egen kommune.

- Det her er en hjælp til mange, men ikke for alle, sagde Ole Bjørstorp i sin tale.

Ifølge borgmesteren har for få læger betydet, at 8000 Ishøj-borgere har været afskåret fra muligheden for at have læge i Ishøj. Han glædede sig derfor over, at der nu er borgere, der ikke behøver at tage til en anden kommune, for at tage til lægen.

Det er Region Hovedstaden der har ansvaret for lægedæknignen i kommunerne og fra regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S), var der også glæde at spore over, at der nu er to nye læger, der har fundet sig til rette i Ishøj.

- Jeg synes, at det har været rigtig trist og rigtig ærgerligt, at det har været så svært at få praktiserende læger til at nedsætte sig i Ishøj, for når jeg kommer i Ishøj, hvad enten det har været tidligere som kandidat til Folketinget eller nu som regionrådsformand eller i det hele taget, så kan jeg jo ikke se nogen grund til, hvorfor der ikke skulle ligge sådan et sundhedshus og lægehus, som det der gør her nu, sagde hun inden hun henvendte sig til de to nye læger:

- Det, at det nu sker, synes jeg er naturligt og godt, og jeg håber, at I også vil synes, det er naturligt og godt at blive her i lang tid og selvfølgelig tiltrække endnu flere af jeres gode og dygtige kollegaer, når de ser, hvad det er for nogle spændende muligheder, det rummer at være i sine egne lokaler og have den sparring, og de muligheder der er.

Den nye lægepraksis har indtil videre cirka 700 patienter, men kan i alt tage 3200 patienter ind. Foruden de to læger er en lægesekretær og jordemoder en del af klinikken.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?