24. marts 2019
Det var kulminationen på mange års intenst fokus, da Jonas Larsen svømmede sig til bronze på 150 meter medley-distancen ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016. Foto: Lars Møller
gallery icon

Se billedserie

Det var kulminationen på mange års intenst fokus, da Jonas Larsen svømmede sig til bronze på 150 meter medley-distancen ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016. Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller/Lars M?ller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paralympisk medaljevinder stopper karrieren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paralympisk medaljevinder stopper karrieren
Opdateret 15. oktober 2018 kl. 09:48
Ishøj - 12. oktober 2018 kl. 16:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Jonas Larsen var fra Ishøj Svømmeklub. Det er nu rettet, da han i 2017 skiftede til Farum Svømmeklub.

Siden sin Paralympiske-debut i London i 2012 har Jonas Larsen, der tidligere har svømmet for GTI (elitesamarbejde mellem Greve, Tune og Ishøj), hentet topplaceringer ved internationale mesterskaber i parasvømning. Det er blandt andet blevet til flere gange EM-guld og VM-bronze i favoritdisciplinen 150 meter medley, inden kronen blev sat på værket med en bronzemedalje ved de Paralympiske Lege i 2016.

Men nu har svømmeren valgt at indstille sin karriere efter godt 10 år på Parasport Danmarks landshold. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse. Siden højdepunktet i Rio har motivationen ikke været den samme for Jonas Larsen, der har savnet samlinger, tests og internationale stævner. I foråret 2018 satte han elitesvømningen på pause efter at være blevet omklassificeret og flyttet fra SM4- til SM5-klassen.

- Det har været svært at finde gejsten efter Rio, og jeg synes ikke, at rammerne omkring landsholdet har været lige så motiverende som tidligere. Da jeg blev omklassificeret i foråret, fik det bægeret til at flyde over. I min nye klasse kan jeg ikke svømme den 150 m medley, som jeg har bygget hele min karriere op omkring, og jeg skal svømme mod konkurrenter med mindre handicap, end jeg har været vant til. Efterhånden er jeg afklaret med, at lysten ikke længere er der til at fortsætte, siger Jonas Larsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det har været fantastisk at være en del af landsholdet i parasvømning, og jeg kan se tilbage på en masse store oplevelser selvfølgelig med PL i Rio som kulminationen på mange års intenst fokus på min sport. Men nu ser jeg frem til for alvor at prøve mig selv af i nogle andre rammer, tilføjer Jonas Larsen, der satser på en civilkarriere som revisor.

Om svømmerens beslutning siger elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen:

- Jonas har været en rollemodel i parasvømningen og en stærk ambassadør for parasporten i det hele taget. Det ærgrer mig, at Jonas ikke føler, at vores setup har været tilstrækkeligt motiverende efter PL i Rio, og det er bestemt noget, vi tager til efterretning. Jeg havde meget gerne set, at Jonas var fortsat på landsholdet, hvor han med sin træningsindsats og målrettede personlighed har en positiv indflydelse på hele holdet, men jeg har forståelse for hans valg.