19. oktober 2019
Da vi indviede erhvervsområdet Winthersminde i 2016, var der rift om erhvervsgrundene, der ligger attraktivt tæt på motorvejen. Faktisk kunne vi slet ikke tilbyde en grund til alle de virksomheder, som ønskede en. Så i 2019 indvier vi endnu et erhvervsområde, Pilemølle Erhverv, skriver Ole Bjørstorp. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Da vi indviede erhvervsområdet Winthersminde i 2016, var der rift om erhvervsgrundene, der ligger attraktivt tæt på motorvejen. Faktisk kunne vi slet ikke tilbyde en grund til alle de virksomheder, som ønskede en. Så i 2019 indvier vi endnu et erhvervsområde, Pilemølle Erhverv, skriver Ole Bjørstorp. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårshilsen: Fra udsigt til økonomisk øretæve til et flot budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårshilsen: Fra udsigt til økonomisk øretæve til et flot budget
Ishøj - 31. december 2018 kl. 11:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rent økonomisk har 2018 været kontrasternes år. Vi lagde ud i februar med en dårlig nyhed om, at Ishøj stod til at miste 54 millioner kroner i tilskud hvert år i regeringens forslag til en reform af landsudligningen, som kort fortalt fordeler penge mellem rige og fattige kommuner. Helt urimeligt stod vi til at miste mest af alle kommuner. Vi kæmpede en brav kamp mod forslaget, og heldigvis blev reformen taget af bordet, og vi kunne ånde lettet op.

arrow Læs også: Vær med til volley

I efteråret sad vi så i hesteskoen i byrådssalen og kunne glæde os over et budget for 2019, hvor vi havde barberet en forventet besparelse på 18 millioner kroner ned til 13 millioner. Det skyldes blandt andet, at vi fik mere i det årlige tilskud til vanskeligt stillede kommuner, end vi havde regnet med. I budgettet blev der også råd til at investere for i alt 74 millioner kroner i vedligeholdelse og udvikling af kommunen. Så alt i alt en lykkelig udgang på en skidt start på året.

Mindre lægemangel
Et flot budget var ikke det eneste, der bragte smilene frem i årets slutning. Den 1. november kunne vores to nye læger åbne deres praksis på etage fem i Ishøj Bycenter, hvor vi nu har fået et læge- og sundhedshus med kommunale sundhedstilbud side om side med lægerne. Det er fantastisk, at det er lykkedes at få flere læger til Ishøj, så mange af de borgere, der har læge uden for kommunen, nu kan vende hjem. I alt 3200 borgere får lægerne plads til. Det løser ikke hele problemet med lægemangel i Ishøj, men det er et stort skridt på vejen.

I 2019 vil vi lægge os i selen for at skaffe endnu flere læger til byen i de kommende år. Vi bliver også flere og flere borgere, så behovet vil være stigende. Ishøj er på en 10. plads over kommuner, hvor danskerne helst vil bo. Det viser en ny analyse fra en af Danmarks største boligportaler. Og den placering skal vi beholde og gerne forbedre, hvis vi i byrådet skal nå ambitionen om 25.000 borgere i 2023. Ved udgangen af 2018 er vi blot 11 borgere fra at nå de 23.000.

De mange nye borgere skal jo også have et sted at bo, og derfor finder vi fortsat plads til, at der kan bygges nye boliger - blandt andet i det gamle lille erhvervsområde ved Ishøj Strandvej. Vi vil også skabe endnu bedre rammer for, at vores borgere kan have et godt fritidsliv. Blandt andet i Strandparken, hvor vi ønsker mere frihed til for eksempel at kunne lave café- og badeaktiviteter tæt på strandkanten, når vejret indbyder til det. I dag skal vi spørge staten om lov hver gang.

Flere arbejdspladser på vej
Vi kan også glæde os over, at virksomhederne gerne vil bo i Ishøj. Da vi indviede erhvervsområdet Winthersminde i 2016, var der rift om erhvervsgrundene, der ligger attraktivt tæt på motorvejen. Faktisk kunne vi slet ikke tilbyde en grund til alle de virksomheder, som ønskede en. Så i 2019 indvier vi endnu et erhvervsområde, Pilemølle Erhverv, der kommer til at ligge tæt på Winthersminde mellem København-Ringsted-banen og Vejleåvej - og ligesom Winthersminde også tæt på motorvejen.

Der er meget godt at sige om, at Ishøj ligger tæt på motorvejsnettet. Det skaber vækst og arbejdspladser, at det er nemt at komme til og fra Ishøj både i lastbil, i bil, med tog, i bus og om nogle år også med Hovedstadens Letbane. Men den stigende mængde trafik giver også støjproblemer for de borgere, der bor tæt på motorvejen, og det tager vi meget alvorligt. I 2019 begynder vi derfor arbejdet med at køre jord til det, der skal blive en 12 meter høj støjvold lang Køge Bugt Motorvejen på en cirka tre kilometer strækning fra Vejleåstien til Ørnekærstien. Men det bliver mere end en bunke jord, der skærmer borgerne mod støjen. Bag den store vold vil vi skabe et rekreativt grønt anlæg, der skal fungere som et fælles opholdssted for beboere og andre, der færdes i området. Projektet forventes at være færdigt i 2022.

2,2 kilometer lang kunstattraktion

Ishøj har altid været en af de kommuner, der bruger mest på kulturområdet, og det bliver ikke anderledes i 2019. Her vil vi sætte os endnu tungere på landkortet som en kunst- og kulturkommune med den nye kommende attraktion, en 2,2 kilometer lang kunststi skabt i samarbejde mellem Ishøj Kommune, Realdania og kunstmuseet Arken. Stien vil begynde ved Ishøj Station og slange sig igennem både en tæt trafikeret stationsplads, et livligt beboelsesområde, en mørk tunnel, et stille villakvarter og vores naturskønne strandpark med eng og søer.

I 2018 viste en trivselsundersøgelse blandt vores medarbejdere, at de generelt trives godt i Ishøj Kommune. På en skala fra 1 til 7, hvor 7 er højest, landede det samlede gennemsnit af vurderingerne i undersøgelsen på 5,8 - og det er faktisk højere end resultaterne fra andre danske kommuner. Der er derfor grund til optimisme for Ishøj Kommunes vedkommende i 2019. Vi har fortsat råd til at udvikle kommunen og har dygtige og glade medarbejdere, der står klar til at føre alle de gode tiltag ud i livet sammen med og til glæde for alle, der bor i kommunen.

Godt nytår til alle borgere i Ishøj.

Ole Bjørstorp (S)
Borgmester i Ishøj Kommune

arrow Nyuddannet optiker var med til at redde en kvindes liv
06. januar 2019 kl. 09:20 Opdateret: kl. 13:19
arrow Lokale svømmere er tiende bedste i Danmark
05. januar 2019 kl. 17:53 Opdateret: kl. 13:18
arrow Brand hos naboen: Tre minutter føltes som en time for Niels
05. januar 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 13:15