24. oktober 2019
Lene Gammelgaard Müller er ny rektor på Sydkysten Gymnasium. Hun kommer fra en stilling som uddannelseschef på Køge Handelsskole. Foto: Anders Dall
Lene Gammelgaard Müller er ny rektor på Sydkysten Gymnasium. Hun kommer fra en stilling som uddannelseschef på Køge Handelsskole. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny rektor bryder med opdelingskultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny rektor bryder med opdelingskultur
Ishøj - 16. august 2016 kl. 09:57
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal være slut med etageopdeling af de tre gymnasiale ungdomsuddannelser i Ishøj. Det mener uddannelsesinstitutionens nye rektor, Lene Gammelgaard Müller.

Fremover kommer eleverne på handelsgymnasiet, det tekniske gymnasium og det almene gymnasium i Ishøj til at se lidt mere til hinanden, end de har været vant til.

Før sommerferien var eleverne på de tre gymnasiale ungdomsuddannelser adskilt på hver sin etage med hver sit læreværelse, hver sin administration og hver sin studievejledning. Denne adskillelse vil der nu blive gjort op med. Det forklarer Lene Gammelgaard Müller, der er ny rektor for de tre gymnasiale ungdomsuddannelser på Vejlebrovej 65.

- Jeg vil gerne skabe ét fælles gymnasium med tre uddannelser i samme hus. Der skal være et mere integreret samarbejde, end der har været hidtil. Jeg håber at opnå en synergi og en videndeling til gavn for alle, der færdes på gymnasiet, siger Lene Gammelgaard Müller.

Den nye organisering betyder, at de tre læreværelser samles til ét læreværelse. Den struktur bliver også lagt ned over administrations- og studievejledningsdelen, ligesom HHX-, HTX- og STX-eleverne kommer til have undervisning dør om dør. Det skal ifølge Lene Gammelgaard Müller skabe en stemning af, at selv om man går på hver sin ungdomsuddannelse, så er man en del af det store fællesskab.

- Der må gerne være lidt forskel på de tre uddannelser, men vi ønsker også, at eleverne kan få gavn af hinanden på kryds og tværs. For eleverne betyder det, at de får et fælles elevråd og et fælles festudvalg, så de kan skabe fælles traditioner og sociale aktiviteter, fortæller hun.

Ledelsen er nu i gang med at kigge på, om man kan lave et sæt studieordningsregler for de tre ungdomsuddannelser, ligesom de overvejer muligheden for på sigt at lave en fælles dimission.

Fra Køge til Ishøj
Lene Gammelgaard Müller kommer fra en stilling som uddannelseschef på Køge Handelsskole.

Hun har været ansat på Køge Handelsskole de sidste tyve år og har siddet i ledelsesgruppen de sidste seks et halvt år. Hun har set elevtallet vokse fra 600 til 1100, så selv om hun nu skal styre tre gymnasier, så ligger elevtallet på de tre gymnasier i Ishøj sammenlagt på samme niveau.

- Hvis jeg skulle lave noget andet i mit liv, så skulle det være nu. Jeg fyldte 50 i sidste uge, (uge 31. red.) så det var nu, hvis der skulle ske et karriereskift. Jeg ville gro fast i Køge, hvis jeg blev der, siger den nye rektor.

Hun kunne ikke sige nej til muligheden for at søge nye udfordringer i Ishøj, da muligheden bød sig for et jobskifte.

- Jeg synes, at det er en spændende udfordring, hvor der er mulighed for at bygge et nyt fælles gymnasium op. Skabe noget fra bunden af. Vi skal have ændret på indretning og bygningerne. Og vi skal finde ud af, hvad vi skal være kendt for på sigt og skabe et attraktivt gymnasium for Sydkysten.

Lene Gammelgaard Müller overtager posten som rektor, efter at Trine Ladekarl Nellemann valgte at skifte til en stilling som rektor på Albertslund Gymnasium.

Nyt navn
Ude foran indgangen er håndværkere i gang med at klistre et nyt navn op på et facadeskilt, der signalerer nye tider på Vejlebrovej 65.

Uddannelsesinstitutionen, der hører ind under NEXT - Uddannelse København, skifter nemlig navn fra CPHWest til Sydkysten Gymnasium.

- Tanken har været, at det skulle være en ny begyndelse. NEXT besluttede sig for, at man ville løsrive sig fra lokale bynavne, så de har lavet et navn, der var mere et område end en by, siger Lene Gammelgaard Müller om det nye navn, som eleverne blev præsenteret for onsdag den 10. august på deres første skoledag efter sommerferien.

Den nye rektor ser det som en fordel at være en del af Next - Uddannelse København. Det giver nemlig mulighed for et større samarbejde med andre uddannelser i Next-regi og dermed også en øget mulighed for at tilbyde nye studieretninger blandt andet inden for avanceret computerbaseret teknologi.

Det er ikke kun Lene Gammelgaard Müller, der er ny i ledelsen. Suzanne Strange, der har været afdelingsleder for STX, fortsætter som vicerektor sammen med Jørgen Ravn Christiansen, der kommer fra en stilling som uddannelsesleder i Albertslund.