21. november 2017
Arrangementet foregår onsdag den 19. april klokken 19-21, og det er gratis at deltage. Kom med til en helt særlig aften i middelalderens tegn i Vejleå Kirke, hvor Hildegard-ekspert Kirsten Kjærulff fortæller om Hildegard af Bingens liv som nonne, mystiker og profet.
Arrangementet foregår onsdag den 19. april klokken 19-21, og det er gratis at deltage. Kom med til en helt særlig aften i middelalderens tegn i Vejleå Kirke, hvor Hildegard-ekspert Kirsten Kjærulff fortæller om Hildegard af Bingens liv som nonne, mystiker og profet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Middelaldermystik og meditativ musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelaldermystik og meditativ musik
Ishøj - 12. april 2017 kl. 11:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejleå Kirke er rammen, når Salonen inviterer til en aften om middelaldermystikeren Hildegard af Bingen. Arrangementet foregår onsdag den 19. april klokken 19-21, og det er gratis at deltage.

Kom med til en helt særlig aften i middelalderens tegn i Vejleå Kirke, hvor Hildegard-ekspert Kirsten Kjærulff fortæller om Hildegard af Bingens liv som nonne, mystiker og profet. Efter foredraget byder kulturformidler Katharina Thordis Raagaard på hjertevin og nervekager efter Hildegards opskrift og giver indblik i middelalderens sanselighed, smag og forståelse for måltidet som hellig handling.

Aftenen slutter med, at Det Danske Hildegard Ensemble fremfører Hildegards af Bingens smukke og meditative sange, der går lige i hjertet.

Hildegard af Bingen var en af de helt store mystikere og profeter i kirkens historie. Hun levede fra 1098 til 1179 og blev født i en adelig familie, men blev allerede som barn givet til kirken. Hun levede i et benediktinerkloster ved Rhinen, blev selv abbedisse og grundlagde yderligere to klostre, hvoraf de sidste stadig fungerer som et stort velfungerende benediktinerkloster, Abtei Sankt Hildegard ved Rüdesheim.

Gennem sit liv modtog hun visioner, som hun skrev ned. I 1147 blev hendes første store teologiske skrift forelagt en pavelig synode, som efter grundigt og kritisk studium anerkendte hende som profet. Hun blev kendt over hele Europa som Profetissa Teutonica. Hendes skrifter omhandler først og fremmest teologi, en vældig altomfattende holistisk teologi, som bekræfter og gennemlyser Den hellige skrift og kirkens lære.

Tilmeld dig ved at sende en mail til salonen@ishoj.dk. Skriv i mailen, hvor mange I kommer. Du kan læse mere om arrangementet på www.ishojbib.dk.

I hele 2017 kan du få en historisk oplevelse på landets biblioteker, når de sætter fokus på 'Historier om Danmark'. Historier om Danmark er et tværgående samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, DR og Nationalmuseet, der i 2017 sætter fokus på danskernes egne og vores fælles historie.

Projektet er støttet af Nordea-fonden. Bibliotekerne støtter op om temasamarbejdet ved at lave kampagner i foråret 2017, der har fokus på perioderne fra stenalder til middelalder. I efteråret behandles tiden fra renæssancen og op til i dag. Perioderne lægger sig op af DR's nye tv-serie, 'Historien om Danmark', der bliver sendt på DR1 i samme periode. Her guider vært Lars Mikkelsen seerne igennem Danmarks historie fra istid til det 21. århundrede.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk