23. november 2017
Erling Böttcher, ligachef i Ishøj Volley & Beachvolley.
gallery icon

Se billedserie

Erling Böttcher, ligachef i Ishøj Volley & Beachvolley.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kærligheden til volleyball er intakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kærligheden til volleyball er intakt
Ishøj - 26. januar 2017 kl. 17:27
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

53 årige Erling Böttcher, der stiftede Ishøj Volley & Beachvolley, fik kærlighed til spillet i 7.klasse og er i dag ligachef. Stifteren af klubben i Ishøj er i dag knyttet til klubbens elitearbejde og er fortsat lige energisk.

Hans kærlighed til volleyball startede allerede i skoletiden - og holder stadig. Det samme gør både ambitions- og energiniveau.

Ishøj Volley & Beachvolley har store ambitioner, både på elite- og breddeniveau, fastslår Erling Böttcher, der i 1996 var initiativtager til stiftelsen af klubben. Den stiftende generalforsamling fandt sted, da en snes motionister mødtes på træningsaften nummer to. Siden er det sket meget i Ishøj Volley.

I dag har klubben ca. 200 medlemmer, hvoraf omkring to tredjedele er børn og unge.

- Et af vores mål er at udvikle egne talenter, fastholde dem i klubben og sikre deltagelse på højt niveau. Derfor er dygtige trænere og ledere et must for os, understreger Erling Böttcher. Også spillere, der ikke udvikler sig til elitespillere er vigtige for klubben; den ønsker bredde og et sundt og aktivt foreningsliv.

Selv har Erling Böttcher været aktiv spiller siden 7. klasse, hvor karrieren startede på Fyn og bl.a. førte til udtagelse til Fynsholdet. Volleyball-interessen og energien udviklede sig til ikke alene at omfatte rollen som spiller, men bragte også lederopgaver med sig. Da den volleyaktive studerende flyttede til Århus for at læse på Journalisthøjskolen, blev det til nogle gode volleyball-år i Skovbakken. Senere, da Erling flyttede til hovedstadsområdet, gik der kun et års tid, før etableringen af Ishøj Volley & Beachvolley var en realitet.

- Klubbens herre-ligahold er i dag blandt de fire bedste i landet, og den position har vi ambitioner om at fastholde. For andet år i træk deltog vi i Dansk Volleyball Forbunds Final 4 - et prestigefylde arrangement, hvor de danske pokalmestre kåres. Sidste gang blev det til sølv efter nederlag til Marienlyst i finalen. I denne omgang blev Ishøj stoppet i seminfinalerne af landets p.t. bedste ligahold på herresiden, Gentofte Volley i øvrigt efter en udmærket indsats, understreger ligachefen.

- I ligasammenhæng stiller vi os ikke tilfredse med bronzemedaljen fra sidste sæson. Vi jagter medaljer, også i denne sæson, hvilket ikke er urealistisk, selvom vi i øjeblikket er placeret midt i ligaen. Der ydes en koncentreret og flittig indsats fra både spillere og trænere, så niveauet til stadighed kan hæves. Det er nu tredje år i træk, at vores herrer deltager i den fornemste række, siger Erling Böttcher, ikke uden stolthed i stemmen.

Hårdt arbejde
Det kræver dedikation, energi - og en stor investering af tid - at være med i toppen af dansk volleyball i dag.

- Det er hårdt arbejde, og der skal tænkes langsigtet, når vi skal indfri ambitionerne i mere end blot en enkelt sæson, siger Erling Böttcher. Ligaholdets herrer har den rette indstilling og er i øvrigt en flok kreative og energiske gutter. Ideen med spillertøj à la Livgarden er spillernes egen, fortæller Erling - inspireret af det tyske Bundesligahold fra München, hvis spilledragter er i bedste "lederhosen stil".

- Heldigvis gav det ikke problemer at få Den Kongelige Livgardes godkendelse af dragternes udformning, smiler Ligachefen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk