24. oktober 2021
Trækæmpen ved Ishøj Strandpark. Foto: Thomas Dambo
gallery icon

Se billedserie

Trækæmpen ved Ishøj Strandpark. Foto: Thomas Dambo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe i genbrugstræ indtager Ishøj Strandpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe i genbrugstræ indtager Ishøj Strandpark
Ishøj - 19. maj 2016 kl. 14:17

Den gamle vandmølle Pile Mølle får nyt liv som trækæmpe. Kunstneren Thomas Dambo står bag skulpturen, som opføres med hjælp fra ­lokale frivillige.

Hvis du har gået tur i Ishøj Strandpark, har du måske lagt mærke til, at ikke alt er som det plejer at være.

Kunstneren Thomas Dambo har nemlig haft travlt med at opføre en gigantisk trækæmpe bygget af genbrugstræ. Der er blandt andet brugt træ fra den gamle vandmølle Pile Mølle i Ishøj samt genbrugstræ fra STARK i Ishøj. Udover Thomas Dambo og hans hold er kæmpen opført med hjælp fra lokale frivillige fra Ishøjs produktionsskole Møllen, hvor fire elever har hjulpet til. Kæmpen fylder godt i landskabet og er cirka seks meter høj og fem meter bred.

Find en kæmpe
Det er ikke nogen hemmelighed, at trækæmpen er opført i Ishøj Strandpark, men den præcise placering vil kulturchefen i Ishøj Kommune ikke ud med.

- Hele ideen med skulpturerne er, at borgerne og andre gæster skal opdage skulpturen og se området på en ny måde. Men en flere meter høj skulptur kan vi jo ikke sådan gemme, udtaler kulturchef John Romlund med et smil.

En del af Kulturuge
Kæmpen i Ishøj er den første af seks kæmper, som Thomas Dambo skal opføre i seks vestegnskommuner i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016.

De seks kæmper, som går under navnet 'De seks glemte kæmper' skal bygges på unikke steder i kommunerne og skal invitere borgere og andre besøgende ud for at opdage områder væk fra hovedvejen og udforske egnens steder.

I år finder Vestegnens Kulturuge sted fra fredag den 9. september til søndag den 18. september i Ishøj, Vallensbæk, Albertslund, Høje Taastrup, Rødovre og Hvidovre kommuner.

Genbrug som kunst
Thomas Dambo har altid været fascineret af ideen med at arbejde med genbrugsmaterialer og vil gerne inspirere alle til at have det sjovt og se mulighederne i det, vi kalder affald.

- For mig er det en helt særlig glæde at vise, hvad man kan få ud af affald, siger Thomas Dambo.

Thomas Dambos trækæmper står allerede rundt omkring i Danmark.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?