22. september 2019
Mandag var der rejsegilde for opførelsen af 106 almene boliger, der kommer til at ligge på Industriskellet 15 til 19. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Mandag var der rejsegilde for opførelsen af 106 almene boliger, der kommer til at ligge på Industriskellet 15 til 19. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til 106 almene boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til 106 almene boliger
Ishøj - 03. september 2018 kl. 18:30
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byggepladsen ved Industriskellet 15 til 19 i Ishøj er de første fundamenter ved at tage form, og rundt omkring stikker der rør op af jorden i blå, røde og sorte farver. Den indledende fase med at opføre 106 almene boliger i 2 til 5 etagers højde er i gang, og mandag middag blev der så officielt taget hul på boligbyggeriet "Solkysten". Det skete med et rejsegilde, hvor Johnny Jensen fra Ishøj Boligselskab, borgmester Ole Bjørstorp (S) fra Ishøj Kommune og byggechef Charlotte Nørbak fra Domea.dk hver tog et spadestik og ønskede byggeriet held og lykke.

- Vi oplever, at der er en meget stor interesse for at bo i det her område, og det glæder mig, at vi er gået i gang med at bygge boliger her, lød det fra borgmesteren.

Der er tale om et alment boligbyggeri, der består af 47 torums, 48 trerums og 11 firerums boliger, som Ishøj Boligselskab er bygherre på. Selve bebyggelsen består af to blokke, som opføres som en åben karrébebyggelse med et fællesareal i midten og portgennemgange og stiforløb på tværs af grunden.

- Det bliver godt, det er jeg overbevist om, lød det begejstret fra formand i Ishøj Boligselskab, Johnny Jensen.

Det er KHS Arkitekter, der er totalrådgiver og arkitekt på projektet, og direktør Jess Sørensen forklarer, at der er flere bæredygtige elementer i opførelsen af byggeriet, herunder afledning af regnvand, som blandt andet skal sikre byggeriet mod oversvømmelser.

- Det har også noget at gøre med, at vi skal bruge så lidt energi som muligt på både at bygge men også i driftssituationen, så det er jo isoleret til et lavenergibyggeri, så det opfylder bygningsreglementets krav i 2020, sagde Jess Sørensen.

De klimavenlige element kom borgmester Ole Bjørstorp også ind på i sin tale, hvor han fremhævede, at der kommer solceller på taget af den lave boligblok ud mod Ishøj Strandvej.

De 106 almene boliger samt et fælles lokale udgør et byggeareal på i alt 8600 kvadratmeter, og byggeriet forventes at stå færdigt i januar 2020.