19. september 2018
Beboere i alle fire afdelinger i Vildtbanegård har stemt for at melde sig ud af Ishøj Fællesantenne fra og med den 1. januar. I Vejleåparken skal beboerne også stemme, om de ønsker at blive i eller forlade fællesantennen. Illustration: Ishøj Kommune
Beboere i alle fire afdelinger i Vildtbanegård har stemt for at melde sig ud af Ishøj Fællesantenne fra og med den 1. januar. I Vejleåparken skal beboerne også stemme, om de ønsker at blive i eller forlade fællesantennen. Illustration: Ishøj Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællesantennen mister 1.892 boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællesantennen mister 1.892 boliger
Ishøj - 28. september 2017 kl. 09:22
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle fire afdelinger i et af kommunens almene boligområder, Vildtbanegård, har nu helt trukket støtten til Ishøj Fællesantenne. Senest har Vildtbanegårds afdeling 3 afholdt en urafstemning og stemt for at forlade Ishøj Fællesantenne. Det betyder, at den kommunalt ejede fællesantenne, som administreres af Kabelplus, bliver fire boligafdelinger fattigere den 1. januar, hvor udmeldingen af fællesantennen reelt træder i kraft.

I afdeling 3 stemte 205 beboere for at forlade Ishøj Fællesantenne, mens 82 stemte for at blive. Beboerne skal på et nyt afdelingsmøde den 9. oktober tage stilling til, hvem de ønsker som ny tv- og internetleverandør. De tre andre afdelinger har valgt en løsning med YouSee, som tv-leverandør og Waoo til at levere fibernet, og det er også den løsning, som afdelingsbestyrelsen anbefaler, forklarer afdelingsformand i afdeling 3, Lonnie Nielsen. Om afstemningens udfald siger hun:

- Jeg tror, det afspejler, at beboerne er trætte af svigtende internet og pixelerende tv. På den lange bane, er det ikke til at leve med, fortæller afdelingsformanden, der selv har siddet med samme problemer og stadig oplever perioder, hvor hun ikke kan komme på internettet.

Afstemninger på vej

Vildtbanegård er ikke det eneste almene boligområde, der har haft Ishøj Fællesantenne på dagsordenen. Stenbjerggård Boligselskab, der holder til i Vejleåparken, holdt den 20. september afdelingsmøde, hvor beboerne stemte for, at der skal være en urafstemning om, hvorvidt boligafdelingen skal blive eller melde sig ud af Ishøj Fællesantenne. Det forklarer, Johnny Jensen, der er næstformand i afdelingsbestyrelsen for Stenbjerggård Boligselskab.

- Vi synes, at det skal være sådan, at alle beboere skal have en chance for at ytre sig i forhold til, hvad de vil have, eller hvad de ikke vil have, siger han.

Ligesom afdelingsbestyrelserne i Vildtbanegård og AAB afdeling 55 i Vejleåparken, indkaldte afdelingsbestyrelsen i Stenbjerggård Boligselskab også til ekstraordinært afdelingsmøde i maj måned, hvor beboerne skulle stemme om at blive eller forlade Ishøj Fællesantenne. Afstemningerne blev dog med kort varsel aflyst, fordi afdelingsbestyrelserne, ifølge vedtægterne for Ishøj Fællesantenne, reelt først ville kunne melde sig ud af fællesantennen fra og med den 1. januar 2018. Derfor sagde Johnny Jensen dengang til Lokalavisen Sydkysten, at man ville udskyde afstemningen til efteråret.

Han forklarer, at stemmesedlerne nu vil blive delt ud til beboerne, som så har otte dage til at afgive svar, inden stemmerne skal tælles op.

Hos AAB afdeling 55 i Vejleåparken forklarer afdelingsformand for bestyrelsen, Wagn Jensen, at afdelingsbestyrelsen holder ekstraordinært afdelingsmøde den 10. oktober, hvor beboerne får mulighed for at stemme, om de ønsker at forlade eller blive i Ishøj Fællesantenne med Kabelplus som administrator. Wagn Jensen forklarer, at afstemningen til selve mødet kommer til at være udslagsgivende for, om boligafdelingen fortsat skal være i Ishøj Fællesantenne. Her kommer valget til at stå mellem Kabelplus, Waoo, YouSee og muligvis Brøndbynet. Om antennesituationen i AAB's afdeling forklarer afdelingsformanden:

- Vi har ikke ret mange klager i Vejleåparken AAB 55. Min fornemmelse er, at det går rimelig godt. Hver gang nogen har et problem, bliver der taget hånd om det med det samme.

AAB afdeling 55 har 1711 boliger, mens Stenbjergård boligselskab har 335 boliger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk