20. november 2018
EUX-eleverne Justina Nygaard (tv.) og Helena Rosenquist (th.) har ambitioner om at stryge til tops, når de i denne uge deltager ved DM i Skills, hvor de skal dyste i faget detail. Foto: Kenn Thomsen
EUX-eleverne Justina Nygaard (tv.) og Helena Rosenquist (th.) har ambitioner om at stryge til tops, når de i denne uge deltager ved DM i Skills, hvor de skal dyste i faget detail. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever skal til DM i detail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever skal til DM i detail
Ishøj - 17. januar 2018 kl. 12:21
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Måneders forberedelse kulminerer, når fire EUX-elever fra Next i Ishøj skal kæmpe om at blive danmarksmestre i detail for unge på erhvervsuddannelserne. I efteråret blev eleverne nummer to til de regionale mesterskaber og kvalificerede sig dermed til finalestævnet i Herning, der begynder den 18. januar. Her skal de dyste mod ni andre skolehold om at klare sig bedst i otte forskellige detailkonkurrencer.

De skal for eksempel konkurrere i kategorierne dekoration, event, kundebetjening, og så skal de vise, at de kan lave en markedsføringsplan. For 16-årige Justina Nygaard er det kategorien kundebetjening, der er den største udfordring. På selve konkurrencedagen skal hun lave et personligt salg til en kundetype, som hun på forhånd ikke kender. En situation, der kan være svær at forberede sig på, når kunden for eksempel kan vise sig at være aggressiv, tavs eller bedrevidende, forklarer Justina Nygaard. Hun er førsteårsstuderende på EUX-business-linjen på Next og er med sine 16 år en af de yngste deltagere, da de andre skoler sender andenårsstuderende af sted til konkurrencen. Det får dog ikke Justina Nygaard til at sænke ambitionerne.

- Vi skal da vinde, siger hun med et smil og bliver bakket op af 18-årige Helena Rosenquist.

- Jeg er et konkurrencemenneske, og jeg kan ikke lide at tabe, siger hun og fortsætter:

- Vi skal gøre det så godt, vi kan. Det skal stadig være sjovt, men vi skal gå efter at vinde, og jeg tror, det bliver en rigtig god oplevelse.

Foruden Justina og Helena består holdet af Nomann But og Sinan Cimen, der begge er 17 år. Til finalestævnet skal de være assistenter og sparringspartnere for Justina og Helena, og de ser ligeledes frem til at tage turen til Herning og kæmpe om DM-titlen:

- Jeg håber, det bliver en god oplevelse, og at vi yder det bedste, vi kan - også at vi lærer af vores fejl og bliver skarpere, fortæller Nomann, som også har spillet en afgørende rolle for, at holdet fra Vejlebrovej er nået til finalen.

Ved regionsmesterskaberne var det nemlig ham og Justina, der deltog i konkurrencerne og sørgede for, at holdet kom videre. Foruden faget detail skal der findes DM-vindere i Skills i 41 andre fag i løbet af finalestævnet, der slutter den 20. Januar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk