22. juli 2018
Fedtemøget ligger i strandkanten langs Strandparken og spreder en ubehagelig lugt.
Fedtemøget ligger i strandkanten langs Strandparken og spreder en ubehagelig lugt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dårlig lugt i Strandparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårlig lugt i Strandparken
Ishøj - 03. december 2013 kl. 09:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Strandparken: Gennem de seneste uger har der i perioder været en kraftig lugt af det, der bedst kan beskrives som en blanding af kogt kål og kraftig forrådnelse ved den del af Strandparken, som ligger ved Vallensbæk, Avedøre og Brøndby. Lugten kan strække sig et godt stykke ind i landet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det er et efterårsfænomen, som typisk varer fra starten af november til midt i december, hvor der sker nogle naturlige forrådnelsesprocesser, fuldstændig som med blade i skoven, men desværre med en betydelig værre lugt.

Lugten kommer fra fedtemøg i strandkanten eller andre forrådnelsesprocesser ude i bugten. Fedtemøg er trådalger, der vokser på blandt andet muslinger og sten. Disse alger er i vandet året rundt, men netop nu ligger de og rådner i strandkanten. Lugten er ikke lige slem hver dag, da algerne flyttes rundt af strøm og vind.

Der kan være store mængder fedtemøg ved Brøndby den ene dag samtidig med, at der næsten ikke er alger ved Solrød - og næste dag er billedet helt omvendt. Lugten er også meget afhængig af vindretningen.

- Vi beklager lugtgenerne, men kan desværre ikke forhindre, at tang og fedtemøg driver i land på stranden eller ligger i vandkanten, og derefter går i forrådnelse og forårsager lugtgener. Problemerne plejer heldigvis at være forholdsvis kortvarige og meget afhængige af vind og vejr, siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S), der er formand for Strandparkens bestyrelse.

På langt sigt kan lugtproblemerne afhjælpes ved, at Køge Bugt tilføres mindre mængder kvælstof og fosfor, da disse stoffer virker som gødning for algerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk