23. marts 2019
Bestyrelsesformand for Ishøj Forsyning, Ebbe Rosenberg, forklarer, at Ishøj Forsyning igennem længere tid har arbejdet med tanken om at opføre et vandværk. Nu er muligheden for at realisere det på hjørnet mellem Ishøj Bygade og Pilemøllevej, hvis Ishøj Byråd giver endeligt grønt lys til projektet. Foto: Anders Dall
gallery icon

Se billedserie

Bestyrelsesformand for Ishøj Forsyning, Ebbe Rosenberg, forklarer, at Ishøj Forsyning igennem længere tid har arbejdet med tanken om at opføre et vandværk. Nu er muligheden for at realisere det på hjørnet mellem Ishøj Bygade og Pilemøllevej, hvis Ishøj Byråd giver endeligt grønt lys til projektet. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billigere drikkevand i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billigere drikkevand i vente
Ishøj - 12. juli 2018 kl. 14:21
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Står det til Ishøj Forsyning, skal den græsklædte grund på hjørnet mellem Ishøj Bygade og Pilemøllevej i slutningen af 2019 huse et nyt vandværk, der skal levere lokalt drikkevand.

Det er planen, at vandværket skal kunne producere en million kubikmeter drikkevand per år, og det vil betyde, at Ishøj bliver delvist selvforsynende med drikkevand til kommunens borgere. Vandet skal komme fra et uudnyttet grundvandsområde ved Tranegilde Mark, hvor fire boringer skal indvinde vand, der ifølge Ishøj Forsyning kun kræver behandling i form af iltning og filtrering.

I dag får Ishøj-borgerne vand fra Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, og de kommer også fremadrettet til at spille en rolle i forsyningen af vand i Ishøj. For selv med et nyt vandværk vil Ishøj Forsyning være afhængig af en supplerende vandforsyning fra HOFOR på 0,3 million kubikmeter vand per år for at dække hele forsyningsområdet i kommunen.

Ebbe Rosenberg, der er bestyrelsesformand i Ishøj Forsyning og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Ishøj Byråd, peger på, at der er flere fordele ved at etablere et lokalt vandværk. Han forventer, at Ishøj Forsyning kan levere en pris på 3,13 kroner inklusiv moms for en kubikmeter vand, mens HOFOR i dag tager cirka 5 kroner inklusiv moms for en kubikmeter vand.

- I det store regnestykke kan vi levere det billigere, siger Ebbe Rosenberg.

Han lægger samtidig vægt på nærhedsprincippet i at have et lokalt-drevet vandværk med et personale tæt på, som hurtigt kan reagere, hvis der skulle opstå problemer.

Ligesom HOFOR planlægger at levere blødere vand til forbrugerne ved at trække kalk ud af vandet på flere af deres regionale vandværker, heriblandt Thorsbro Vandværk i Ishøj, arbejder Ishøj Forsyning med en tilsvarende plan for det nye vandværk, der skal gøre vandet mere kalkfrit, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Det er Ishøj Kommune, der ejer grunden på hjørnet mellem Ishøj Bygade og Pilemøllevej, og byrådet vedtog på et møde i starten af juni at sende et lokalplansforslag i offentlig høring i ti uger. Et lokalplansforslag der giver mulighed for at bygge et vandværk på 600 kvadratmeter med en maksimal højde på 8,5 meter. Der kan derudover etableres op til to driftsbygninger på grunden.

Beslutter Ishøj Byråd sig for at give endeligt grønt lys til projektet, kommer Ishøj Forsyning til at betale cirka 41 millioner kroner for at opføre vandværket.