24. januar 2019
Boligerne ventes at stå klar før sommerferien næste år.
gallery icon

Se billedserie

Boligerne ventes at stå klar før sommerferien næste år.
Foto: KAB.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billige boliger på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billige boliger på vej
Opdateret 27. august 2015 kl. 06:44
Ishøj - 25. august 2015 kl. 12:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til næste sommer står 31 nye lejeboliger klar til indflytning på Fasanskellet i Ishøj. De er bygget efter et princip, som gør huslejen særligt lav.

Er man en familie på udkig efter en billig lejebolig, kan man med fordel rette blikket mod Balders Have, som ligger på Fasanskellet i Ishøj. Her opfører Sydkystens Boligselskab, som er en del af KAB, nemlig 31 nye rækkehuse og lejligheder, der primært henvender sig til familier.

Boligerne er opført efter princippet Almen+, som betyder, at huslejen er lav sammenlignet med andre tilsvarende boliger, men til gengæld skal beboerne selv stå for vedligehold af boligen og de tilhørende fællesarealer. Desuden er boligen mere spartansk indrettet. F.eks. skal de første beboere selv sætte skillevægge op efter behov, og køkkenet er kun indrettet med de mest basale nødvendigheder.

- På den måde er der en masse udgifter, som vi kan tage ud af projektet og gennemføre det til en billigere pris og dermed en billigere husleje, siger Henrik Lindegaard Bering, byggeprojektleder hos KAB.

Boligformen kræver, at lejerne er villige til at tage sig af de praktiske opgaver som snerydning og græsslåning i samarbejde med naboerne. Derfor vil boligselskabet gerne sikre, at lejerne er indstillet på det.

- Folk får et meget større ejerskab over boligen, når de selv skal passe på den. Faktisk ender mange af de her bebyggelser næsten med at fungere som ejerboliger. Folk har et helt andet forhold til dem, og de bliver boende meget længere,

Samtidig er målet, at huslejen skal ligge 10-20 pct. under prisen for en tilsvarende, ny bolig.

Ikke kun familier

Målgruppen for rækkehusene er primært familier, men boligselskabet lægger også vægt på at skabe en alsidig beboersammensætning.

- Det plejer at være med til at skabe et godt klima, hvis der både er nogle unge, nogle gamle og nogle indimellem. Det er ikke sådan, at boligerne kun er til familier med to personer, et fast arbejde eller noget andet. Så firkantet er det ikke, siger Henrik Lindegaard Bering.

Processen med at finde lejere til Balders Have begynder så småt hen over efteråret, hvor man lægger ud med åbent hus og informationsmøder. Boligerne ventes klar til indflytning lige før sommerferien næste år.

Indtil videre er der lavet en interesseliste, hvor man kan skrive sig op gennem KAB's hjemmeside, hvis man vil informeres, når processen går i gang, fortæller projektlederen.

Er man interesseret, kan man også møde op, når der afholdes rejsegilde torsdag d. 3. september kl. 14.00 på adressen Fasanskellet 3. Her får byggeriet bl.a. besøg af Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

jv

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk