19. oktober 2019
En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes af alle. Nu åbner to i Ishøj. Foto: Per Christensen
En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes af alle. Nu åbner to i Ishøj. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning af Hjertestier i Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning af Hjertestier i Ishøj
Ishøj - 03. juni 2019 kl. 19:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæk åbner den 7. juni 2019 to Hjertestier i Ishøj. Begge stier starter og slutter ved Ishøj Idræts- & Fritidscenter.

Den ene sti er på 2,5 km i skønne, grønne omgivelser, som går gennem Kondiskoven, langs St. Vejleå og forbi vådområdet med rigt dyre- og fugleliv og tilbage langs Gildbrostien. Den anden sti er på 5,5 km og går til strandområdet, rundt om Jægersøen til Lille Strandvej og langs stierne tilbage til Idrætscentret. Der er bænke undervejs på begge stier, så man kan tage en pause og nyde naturen.

Hjertestierne åbnes kl. 13 under festlige former, hvor bl.a. Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), vil klippe snoren over til stierne. Herefter kan man gå en tur langs ruterne, hvor der vil være små konkurrencer undervejs. Vi byder herefter på en lille forfriskning.

Hvad er en hjertesti?
En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes af alle.

Det er Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæks hensigt at arrangere hyppige gåture på hjertestierne. Herudover vil der blive afholdt enkeltstående events og årlige lokale begivenheder fx nytårsmarch, sundhedsdage med aktiviteter på stierne, motion i samarbejde med foreningslivet eller andet. Se i kalenderen på Hjerteforeningen Ishøj/Vallensbæks hjemmeside, hvornår der er et arrangement på vores lokale hjertestier i Ishøj og Vallensbæk.

Det er naturligvis også tilladt at benytte stierne uden for de officielle arrangementer - tag familien og en picnickurv med ud i det grønne.

- Det er vores håb, at rigtig mange vil møde op på dagen og fejre indvielsen af hjertestierne med os, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Udover åbningen af Hjertestierne i Ishøj er der også i samarbejde med Vallensbæk Kommune indvielse af et hjertestiforløb i Vallensbæk fra Vallensbæk Stationstorv til Vallensbæk Strandvej den 12. juni 2019 med strøgfest langs ruten.

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 136.500 medlemmer. Foreningen arbejder med forskning i hjertekarsygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte. Hjerteforeningen er en privat organisation, der arbejder for indsamlede midler. Lokalforeningen i Ishøj/Vallensbæk fokuserer primært på foredrag, motion (hjertestier og floorball), blodtryksmåling og kokkeskole.