20. september 2021
Rita Hansen var den første, der stemte i Ishøj Landsby, som er det ene af fem valgsteder i Ishøj Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Rita Hansen var den første, der stemte i Ishøj Landsby, som er det ene af fem valgsteder i Ishøj Kommune.
Foto: Vincent Byakika
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgstederne er åbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgstederne er åbnet
Opdateret 18. november 2009 kl. 09:11
Ishøj kommunalvalg - 17. november 2009 kl. 11:26
Af Vincent Byakika
Ikke ét sekund før - ikke ét sekund efter. Klokken 9 nøjagtigt åbnede valgstederne til kommunalvalget 2009. I Ishøj landsby var valgstedet, som det plejer, henlagt til forsamlingshuset, hvor en gruppe valgforordnede stod klar til at servicere dagens besøgende. Første "kunde" i butikken var Rita Hansen, der også bor i Ishøj Landsby. Også som sædvanligt, kunne man næsten fristes til at sige.

- Jeg er her tidligt hvert år - så er det overstået. Jeg har har mange gang været den, som skulle kigge i kasserne for at se, at der ikke var noget i i forvejen. Det er jo meget sjovt, sagde hun, om proceduren, der skal sikre at ingen har snydt med at fylde noget i valgkasserne på forhånd.

Til dette valg havde hun kun fået læst lidt på, hvem der stiller op, så hun var ikke helt sikker på hvem, der sagde hvad i valgkampen.

- Men denne gang har jeg fuldstændig styr på, hvem jeg skal stemme på. Det er første gang, personen jeg stemmer på stiller op, og det er ikke for det samme parti, som jeg plejer at stemme på, men det er så meget familie, at det ikke gør noget, fastslog hun, og gik hen for at modtage sin valgseddel.
arrow Læs også: S får absolut flertal i Ishøj
Nye regler
Kort før klokken 9 holdt de valgtilforordnedes formand Birgit Nielsen sit oplæg for dagens kollegaer. Det er femte gang, hun står i spidsen for et valgsted, og denne gang var der truffet enkelte nye regler af hensyn til influenza A-pandemien. Det kunne dog ikke ødelægge den gode stemning.

- Det er spændende, især til kommunalvalg. Man kender jo dem, der er her og de, som er stillet op, og det er jeg i øvrigt også selv. Det gør det sådan lidt ekstra spændende. Der kommer også mange borgere fra nærmiljøet, så det er en meget hyggelig dag. Vi kender hinanden næsten alle sammen, sagde Birgit Jensen, som i øvrigt stiller op for liste A.

Hun erkender, at de 11 timer valgstederne godt kan være lange, men det er ikke noget, hun klager over.

- Når vi starter om morgenen kan man godt tænke - uha - og vi skal også tælle op bagefter. Men så går det alligevel hurtigt. Vi får kaffe og forplejning i løbet af dagen. Og det er spændende, når vi skal til at tælle, fastslog Birgit Jensen.

Valgstederne har åbent til klokken 20.

Se stemmetal fra Ishøj her
arrow Vurdering: Bjørstorp fortsætter
17. november 2009 kl. 20:01 Opdateret: kl. 20:14
Synes du, at kommunen er der for dig?