24. oktober 2021
Første runde af nytårsparaden foregik ved flyhangaren. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Første runde af nytårsparaden foregik ved flyhangaren. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Zone-nytår i blæst og bidende kulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Zone-nytår i blæst og bidende kulde
Holbæk - 22. januar 2020 kl. 11:46
Af Jørgen Juul

Hjerterne var varme og humøret højt, men det var bidende koldt, da Zone-folkene i Andelslandsbyen ved Holbæk i går holdt den traditionsrige nytårsparade. Den foregik i to runder. Den første var ved flyhangaren. Det var der, det kunne være en god idé enten at finde lufferne frem eller stikke hænderne i lommen, for en god blæst gjorde det ekstra koldt. Anden runde var indendørs i Zonelaugets garage. Der var temperaturen betydeligt bedre.

Faktisk er der to Zone-lav i Andelslandsbyen. Det ældste er Zone- og Billauget med biler, garage og værksted, det yngste er Zoneflylauget med redningsfly og hangar.

De to lav har tilsammen omkring 60 medlemmer, og de havde et travlt 2019, kunne både Zone- og Billaugsformand Bjarne Hansen og Zoneflylaugs-formand Morten Munkesø konstatere.

Et halvt hundrede Zone-entusiaster var med til nytårsparaden, heriblandt Frederik Madsen, der er formand for Zone-Redningskorpsets Venner i Danmark.

I løbet af 2019 var Zone-folkene, deres biler og fly med i en række arrangementer. Der var for eksempel optog gennem Holbæk i forbindelse med åbningen af Andelslandsbyen i april, der var Odsherredsløbet, Holbæk-løbet, Aftensalg i Holbæk, Skvulp, Brand- og Redningsdag i Nyvang, Falck-dagen på Egeskov Slot, juletræsarrangementer.

Også fra film- og tv-selskaber er der øget interesse for Zone-lavene i Holbæk.

Holbæk-biler til Prag
Helt aktuelt kan man se tre køretøjer fra Andelslandsbyen i filmen »De forbandede år«. Desuden er en lastbil fra Zone-lauget i en film om Genforeningen, en personbil fra Nyvang bruges i en film, hvor man ser digterpræsten Kaj Munk blive hentet af stikkere under besættelsen, og Andelslandsbyen har haft tre køretøjer i Prag i Tjekkiet, hvor de blev brugt i optagelser til Ole Bornedals nyeste film, der kommer til at handle om bombardementet af Shellhuset og Den franske Skole i København.

Af nye ting fik Zone-lauget sidste år en historisk blokvogn fra det daværende Zonen i Rønne, to biler fra Teknisk Museum - begge fra 1938 - en efterløber-pumpe fra fængslet i Vridsløse, og Andelslandsbyen er blevet tilbudt en redningsbåd fra Falck Museet på Egeskov.

På ønskelisten har Zone-folkene i Andelslandsbyen et sprinkleranlæg til garagen, så der i tilfælde af brand ikke vil ske noget med de uerstattelige biler, tagrender over portene, et gulv i det, der skal blive til vognmandens bolig samt et skilt med teksten »Vognmand Frederik Madsen«.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk